La saviesa i la compassió centren els «90 minuts per viure» del Centre Cultural Terrassa

La religiosa filipenca Berta Meneses serà l'encarregada de fer la conferència d'aquest mes centrada en la persona i en l'assoliment del coneixement propi

Berta Meneses, amb el mestre zen Ryoun Yamada.
Berta Meneses, amb el mestre zen Ryoun Yamada. | Zen Catalunya
Redacció
08 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:06h
La religiosa filipenca Berta Meneses és la protagonista, aquest dilluns, del cicle "90 minuts per viure" del Centre Cultural Terrassa. Com cada segon dilluns de mes, l'equipament terrassenc acull una xerrada inspirada en la persona, de manera multidisciplinària i transversal.

Aquest cop, Meneses parlarà de "Saviesa i compassió", explicant que "el camí que ens porta a desvetllar la veritat implica el coneixement profund d'un mateix, i alhora, l'oblit d'un mateix".

Segons la religiosa, "intentar resoldre el sentit de la falta de sentit de si mateix per identificació amb un sistema de creences és una malaltia del cor. Les ideologies són atractives solament perquè ofereixen una manera fàcil d'omplir el nostre sentit de carència; quin és el camí que hem de realitzar per alliberar-nos d'aquest sentiment d'incompletitud?".

L'encarregada de fer la conferència és Berta Meneses, religiosa filipense i cap d'estudi i cap dels departaments de Matemàtiques i Cultura Religiosa de l'escola Mare de Déu de Lourdes de Barcelona.

A més, és mestra Zen JiKu-An (ermita del Buit i de la Compassió) de l'escola Sanbo-Kyodan, de Kamakura, al Japó, presidenta de l'Associació Zen Dana Paramita de Barcelona, cofundadora de la Fundació Filosofia de la Terra i les Cultures i vicepresidenta de la Fundació Valors Humans espiritualitat emergent.

La conferència és gratuïta i començarà a les set de la tarda al Centre Cultural Terrassa (rambla d'Ègara, 340).