«Sankt Pauli, un altre futbol és possible» es presenta a Terrassa

Natxo Parra i Carles Viñas han escrit la història d'un club de futbol compromès socialment i polític, amb aficionats arreu d'Europa

Detall de la portada del llibre.
Detall de la portada del llibre. | Tigre de Paper
Redacció
08 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:39h
Els Amics de les Arts i Joventuts Musicals acullen aquest dimecres a la tarda la presentació del llibre "Sankt Pauli, un altre futbol és possible", de Natxo Parra i Carles Viñas i editat per Tigre de Paper.

Viñas, historiador, i Parra, advocat laboralista, han escrit a quatre mans la història del FC St Pauli, un club de futbol d'Hamburg (Alemanya) que s'ha convertit, pel seu clar posicionament polític i per la seva manera d'actuar, en un referent de les lluites socials i que ha aconseguit una massa de seguidors arreu d'Europa i del món.

Segons Carles Viñas, "parlar del Sankt Pauli és parlar parlar de lligam amb la comunitat. 
En aquest procés de deslocalització que està vivint el futbol, amb clubs que canvien de ciutat 
i que trenquen les arrels amb els seus aficionats, el fet de trobar un equip que intenta preservar l'essència, que a través dels seus socis es nega a comercialitzar el nom del seu estadi, és quelcom que personalment m'agrada".

Per la seva banda, Natxo Parra afirma que "el Sankt Pauli és l’únic equip al món que es defineix estatutàriament com a antifeixista, contrari a qualsevol forma de discriminació. En una assemblea celebrada el 2009, a més, s'hi va incorporar, com a línia base del funcionament del club, que és una entitat del barri de Sankt Pauli de la ciutat d’Hamburg. A les assemblees del club té veu i vot tothom qui estigui al corrent de pagament de les quotes".

La presentació serà aquest dimecres, 10 de maig, a les set de la tarda, a la seu dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals, al carrer de Sant Pere, 46, primera planta de Terrassa.