David Bustamante, el concert «estrella» de la Festa Major de Terrassa 2017

Los Manolos, Blaumut, Mesclat, Los Chichos i l'Orquestra Meravella, altres noms destacats d'un cartell que agrupa, també, una quarantena d'artistes locals

Redacció
05 de maig del 2017
Actualitzat a les 20:53h
David Bustamante serà el protagonista del concert del dissabte de Festa Major.
David Bustamante serà el protagonista del concert del dissabte de Festa Major. | David Bustamante
David Bustamante serà el protagonista del concert més important de la Festa Major del 2017, el del dissabte al Parc dels Catalans. L'Ajuntament aposta per un triunfito per tercera vegada en els últims quatre anys, després d'Edurne, l'any passat, i Chenoa, el 2014.

Entre els altres noms destacats, apareixen Los Manolos, que tornen aquest 2017 als escenaris amb la seva formació original per celebrar els 25 anys de la seva actuació als Jocs Olímpics de Barcelona, i que actuaran a la plaça Nova el mateix dissabte 1 de juliol.

També hi ha un canvi destacat en el Ball de Revetlla de dissabte, que estarà amenitzat, per primera vegada, per l'Orquestra Meravella. El concert de divendres al parc dels Catalans serà, aquest cop, per un grup terrassenc: D'Callaos, que presentaran el seu nou disc.

Pel que fa a la música en català, els Blaumut seran a la plaça Vella el diumenge, 2 de juliol, presentant el seu nou disc "Equilibri", mentre que dilluns, 3 de juliol, el mateix escenari l'ocuparan Mesclat, amb la Cobla dels Sons Essencials.

Una quarantena de formacions locals

La programació musical de la Festa Major d’enguany reforçarà l’aposta de l’Ajuntament per potenciar l’escena local, on les formacions i artistes terrassencs tornaran a batre rècords de participació i prenent protagonisme en els principals espais i escenaris de la festa. Hores d’ara, ja són una quarantena els grups i artistes locals inclosos en una programació en la que encara s’hi està treballant.

Conjunts com D’Callaos,, Tremenda Muela, el diumenge 2 de juliol a la Plaça Nova; Scarlets & The Femme Soul Band, formació liderada per Ivet Vidal que el diumenge 2 de juliol actuarà a la Plaça Vella; la Coral Ohana, el divendres 30 de juny a la Casa Alegre de Sagrera; o la Orquestra Simfònica del Conservatori de Terrassa, el dissabte 1 de juliol a la Seu d’Ègara, en són una mostra.

El regidor de Cultura, Jordi Flores, destaca que “continuem apostant per fomentar i difondre l’enorme talent local existent a Terrassa. D’aquí que la Festa Major continuï reforçant una programació on els conjunts i artistes locals tenen un protagonisme molt destacat, acompanyats per noms de referència dins l’àmbit musical del país. Tot plegat amb la intenció de configurar una programació amplia i variada on tothom pugui trobar el seu espai”.

Artistes i conjunts locals als que caldrà sumar les propostes que s’oferiran en escenaris com l’Espai Vapor, on hi actuaran conjunts com els terrassencs Pantaleó (diumenge 2 de juliol), la Plaça Didó o El Jove, que enguany comptarà amb l’actuació de Los Chichos, el dissabte 1 de juliol. Aquest any, a més, cal afegir La Seu d’Ègara-Plaça del Rector Homs com a nou espai musical dins la programació de Festa Major.
 

El dels Blaumut serà el concert en català més destacat de la Festa Major terrassenca. Foto: Juanma Peláez