Salut

La importància de rentar-se les mans centra una jornada a MútuaTerrassa

La IX Jornada d'Higiene de Mans celebrada s'ha centrat, aquest any, en la lluita contra la resistència als antibiòtics

per Redacció, 5 de maig de 2017 a les 14:26 |
La conferència del doctor Garau, aquest divendres. | M.T.
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
MútuaTerrassa ha acollit aquest divendres al matí la IX edició de la Jornada d'Higiene de Mans, que anualment organitza la Comissió d'Infeccions de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa.

Sota el lema "La lluita contra la resistència als antibiòtics és a les teves mans", l'acte ha aplegat al voltant de 150 persones i la presentació ha anat a càrrec del doctor Carles Fontcuberta, director-gerent de l'Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa i de la doctora Esther Calbo, presidenta de la Comissió d'Infeccions de l'entitat.


La ponència principal ha estat la del doctor Xavier Garau, director mèdic de la Clínica Rotger Quirón Salud (Mallorca), amb una conferència que ha tingut el lema de la jornada com a fil conductor.
 

Un any més, l’acte s’ha fet coincidir amb el Dia Mundial de la Higiene de Mans -impulsat per l’Organització Mundial de la Salut des del 2009- amb el propòsit de sensibilitzar sobre la importància de la higiene de mans per tal d’evitar les infeccions relacionades amb l'atenció sanitària.

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa s’ha adherit a la campanya internacional de sensibilització envers aquest tema promoguda per la OMS a través de les xarxes socials sota els hastags #HandHygiene i #AntibioticRestistance. Al llarg del matí, múltiples professionals sanitaris han fet arribar les seves fotografies a la OMS donant suport a aquesta causa.
 
Amb l’objectiu de fomentar la sensibilització i la conscienciació envers la conveniència de la higiene de mans, són nombroses les campanyes que l'entitat ha promogut -en el decurs dels darrers anys i mitjançant un abordatge multidisciplinar- per tal d’implicar a tots els professionals sanitaris de l’entitat.

En aquest sentit, el conte de Sant Jordi d’aquest any és un exemple més d’aquesta voluntat donat que la temàtica que aborda és precisament el rentant de mans. Sota el títol “La MArtiNETA”, l’objectiu que persegueix és fer prendre consciència als més petits sobre la necessitat d’una bona higiene de mans per tal d’evitar malalties.

 

Participació