El CN Terrassa ja és a les semifinals i tindrà com a rival el CN Sabadell

El conjunt de Dídac Cobacho s'imposa a domicili al CN Sant Andreu en el segon partit de quarts de final (6-7) i resol l'eliminatòria per la via ràpida

05 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:22h
El CN Terrassa va derrotar el CN Sant Andreu a domicili (6-7) en el segon partit de quarts de final del play-off pel títol de la Lliga Nacional Divisió d’Honor Masculina de waterpolo. El conjunt de Dídac Cobacho, doncs, va resoldre l’eliminatòria per la via ràpida i ja és a semifinals, ronda en què s’enfrontarà al CN Sabadell, que es va desfer del Canoe també en dos partits. La sèrie arrencarà el proper dimecres 10 a les instal·lacions de Can Llong, mentre que el segon matx es disputarà a l’Àrea Olímpica el divendres 12 a les 20.45h. Si fos necessari, el tercer i definitiu es tornaria a jugar a Sabadell el diumenge 14.

Els egarencs van fonamentar el triomf en un inici notable. Al minut i mig de joc, Álvaro Granados va inaugurar el compte en resoldre des de l’extrem esquerre una acció en home de més. El veterà Cercols va empatar poc després des de la línia de cinc metres. Els de Dídac Cobacho van respondre a la perfecció amb un parcial de 0 a 4 entre el final del primer quart i el principi del segon davant un Sant Andreu que, en aquesta fase del partit, va optar per una defensa individual. Fran Sánchez, des dels dos metres en superioritat numèrica, i Donat Galeev, amb un tir afortunat sobre la botzina, van situar un interessant 1 a 3.

La ratxa va perllongar-se en el segon període. El CN Terrassa va saber transformar el seu domini en gols. Als dos minuts, Jordi Pérez va anotar el quart per mitjà d’un tir amb bot des del lateral dret. L’atacant egarenc va repetir posteriorment amb un llançament amb poc angle que Santis es va empassar. Els locals van retallar distàncies en la jugada següent a través del seu jugador més incisiu, Vergara (2-5).

A la represa, la dinàmica va canviar. El Sant Andreu va apostar novament per la defensa zonal en M, moviment tàctic que li va donar resultat. Els de Dani Ballart també van rebre un cert impuls de la parella arbitral, que semblava decidida a igualar el partit. Els terrassencs, no obstant, van recuperar els quatre gols de marge gràcies a un tir precís de Marc Salvador des del lateral dret. En el tram final del tercer període, un penal convertit per Vergara i un llançament de Paul van apropar els andreuencs (4-6).

El matx encara es va ajustar més a l’inici de l’últim període. López, des dels dos metres i en superioritat numèrica, va col·locar un inquietant 5 a 6. Els locals van disposar de dues accions en home de més per empatar, que van ser avortades per un inspirat Iñaki Aguilar sota els pals. A un minut i dotze segons per al final, Granados, providencial, va marcar el setè des del centre de l’atac. El Sant Andreu, però, va replicar en l’acció següent de la mà de Vergara. Amb pràcticament un minut per davant, els de Cobacho van saber patir. Aguilar va aturar un últim llançament de Veenhuis i va certificar el passi a semifinals.