«La Nau» convertirà Terrassa en l'epicentre dels llibres autoeditats i d'artista

Després de l'èxit aconseguit el 2016, el festival torna a la ciutat amb diferents expositors i tallers

La mostra La Nau es va estrenar el 2016 amb una bona resposta de públic.
La mostra La Nau es va estrenar el 2016 amb una bona resposta de públic. | LaNau
Redacció
05 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:21h
El cap de setmana del 6 i 7 de maig tindrà lloc a Terrassa la segona edició de "La Nau" amb la presència d’una desena d’artistes terrassencs i una trentena de creadors de Catalunya. La bona acollida de la primera Mostra de llibres Autoeditats i Llibres d’Artista, celebrada l’abril del 2016, l’organització torna a congregar una bona representació del sector en un esdeveniment únic a la ciutat a l'espai d'una antiga fàbrica industrial del carrer Montserrat, 95 que RGA Arquitectes ha habilitat per a treballar i acollir activitats culturals. 

Entre els autors locals, la cita comptarà amb obres d’artistes de la talla de Moreno & Soria (Lídia Moreno i José Antonio soria), Eklèctyc Impressions (Radio Zurich i Joan Ignasi Ros), Félix Sampietro i Tacat (David Lacalle, Flora Larriguaire, Carmen Jimenez, Berni Puig). Els acompanyaran creadors del món del llibre i l’autoedició com Oslo Graphic  Barceloneta, el taller Map3s edicions de Sitges, Zona 230,  Lara Vera, Març Rabal, Spiabooks, el grup (de)Construcción del Hogar,  el taller la Roda, tots aquests amb seu a Barcelona, i l'Escola d'Art de Manresa.

Activitats per a totes les edats

Un dels objectius del "La Nau" és apropar el món de les arts del llibre i crear un espai de trobada entre els creadors de llibres autoeditats i llibres d’artista. Per això, durant el cap de setmana s’han programat diverses activitats obertes a tothom.

Dissabte, a les sis de la tarda, se celebrarà la presentació dels participants i un taller de monotips a demanda a càrrec de Radio Zurich. El matí del diumenge, es realitzarà un taller familiar de llibre plegat en leporello a preu popular (3 euros) en què els més petits hauran de dibuixar a partir de figures mòbils. L’activitat estarà a càrrec de Dani Quintero, Jordi Sánchez i Jesús Morgado. A la tarda, tindrà lloc un taller de tampons a partir de planxa fotosensible a càrrec del taller Tacat.

"La Nau" és una iniciativa dels artistes locals Moreno & Soria (Lídia Moreno i José Antonio Soria) i Joan Ignasi Ros, amb la col·laboració de Dani Quintero, Jordi Sánchez, Jesús Morgado, Radio Zurich, Tacat, el despatx d’Arquitectes R&B i del departament d’arts visuals del’Ajuntamentde Terrassa.