El BiTer traça un carril bici al carrer del Periodista Grané per reivindicar-lo

Pretenen que les bicicletes puguin anar pel carrer en ambdós sentits

Els membres del BiTer, al carrer del Periodista Grané.
Els membres del BiTer, al carrer del Periodista Grané. | BiTer
Redacció
05 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:59h
El BiciTerrassa Club (BiTer) ha dut a terme aquest dijous una acció per reivindicar un carril bici al carrer del Periodista Grané, al barri d'Ègara. Els membres del BiTer pretenen demostrar la viabilitat d'un carril bici que doni continuïtat des de la part nord del carrer fins al passeig del Vint-i-dos de Juliol.

Segons el club, es tracta d'una mesura low-cost i sense calgui treure places d'aparcament que permetria que les bicicletes poguessin circular per aquest carrer ens els dos sentits. Per demostrar-ho, han traçat amb cintes el que podria ser el carril bici i l'han recorregut.

Des del BiTer recorden que a països com a França i Bèlgica, existeix, des de fa uns anys, una norma estatal que permet, a les zones 30, que els ciclistes puguin anar en els dos sentits a tots els carrils de circulació de sentit únic per a la resta de vehicles. Aquesta mesura ha resultat ser molt exitosa per segura i per promoure l'ús de la bicicleta, com a vehicle preferent a les ciutats. "Pensem que, a mig termini, aquesta mesura es podria posar en marxa també a Terrassa, donat que la tipologia de carrers és la mateixa, començant per la futura zona ZUAP", afirmen.