Faktoria d'Arts tanca definitivament les portes

L'emblemàtica sala de concerts no ha aconseguit un comprador i s'acomiadarà aquest dissabte amb un concert del grup Sense Sal

La sala Faktoria, una de les més conegudes de la ciutat, tancarà definitivament aquest dissabte.
La sala Faktoria, una de les més conegudes de la ciutat, tancarà definitivament aquest dissabte. | F. A.
04 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:12h
La sala Faktoria d'Arts no ha trobat comprador i tancarà definitivament les portes aquest dissabte. El concert del grup terrassenc Sense Sal, aquest dissabte, serà l'última oportunitat per acomiadar-se d'una sala mítica, que a partir de dilluns entrarà en liquidació. 

Anna Joosens, fins ara responsable de la sala, ha afirmat a La Torre que no poden donar, ara per ara, més detalls del tancament. Fins a última hora hi ha hagut esperances, amb un inversor que era l'última opció, però finalment no hi ha hagut acord amb els propietaris del local i la sala tancarà definitivament les seves portes.

Els encara gestors han aconseguit l'acord per a fer l'últim concert aquest cap de setmana, mentre que el de Doctor Prats, previst per la setmana vinent, es farà a la sala Tocata, al passeig del Vint-i-dos de Juliol i adjunta a la discoteca Vinilo. Curiosament, l'espai de la sala Tocata és el que ocupava, antigament, el Tombstone, l'embrió del que acabaria sent Faktoria d'Arts.

La sala ha agraït, en un post al seu Facebook, la confiança durant els 25 anys d'activitat, des que va néixer com a Terrassa Rock Club, passant per Tombstone i Faktoria del Bruc. "Ens quedem amb les coses bones, els amics que hem fet i els records", tot acomiadant-se, en principi definitivament, del públic terrassenc.

Faktoria d'Arts va entrar en concurs de creditors el passat desembre, i va tancar com a tal el 21 de gener per convertir-se en The Street Music, una proposta dirigida a un públic més selecte comandada per Kike Torrijos

Tot i això, el nou projecte va durar menys de dos mesos: l'1 d'abril, The Street Music abaixava la persiana incapaç de fer front als deutes, en mig de retrets entre Torrijos i els anteriors gestors. La sala va tornar a obrir per alguns dels concerts programats mentre buscava, a contra rellotge, una solució per evitar el tancament definitiu: un comprador, un salvavides que no ha arribat.
 

El grup terrassenc Sense Sal serà el protagonista de l'últim concert de Faktoria.