L'alcalde de Terrassa demanda un diari digital per faltar-li a l'honor

Ballart emprèn accions legals contra Catalunya Press per haver-lo tractat d'"incompetent" i per acusar-lo d'endollisme | Cinc persones més també han interposat una demanda contra el mitjà i el seu editor

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, presidint un ple.
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, presidint un ple. | Joaquim Albalate
Redacció
04 de maig del 2017
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha demandat el diari digital Catalunya Press i el seu editor, Manuel Fernando González, per intromissió en el seu honor en un article publicat el passat desembre en què se'l tractava d'"'incompetent" i, a més, també es tractava cinc dels seus col·laboradors com "amiguets" col·locats a dit pel propi alcalde.

L'article, escrit per González sota el pseudònim de "Gato Isidoro", fa mofa de Ballart pel fet que el jutjat admetés a tràmit els recursos contenciosos administratius presentats per Mina Pública d'Aigües de Terrassa contra els acords del ple de desembre que iniciava la municipalització del servei, i el tracta d'"incompetent".

A més, també l'acusa d'haver col·locat a dit alguns dels seus col·laboradors, com els tinents d'alcalde Marc Armengol i Lluïsa Melgares, Marc Cadevall, Xavi Cardona i Eva Candela, i insinua que l'actual alcalde va estar col·locat al càrrec pel seu pare.

De fet, la peça és la continuació d'un altre article publicat unes setmanes abans en què González criticava la voluntat de municipalitzar l'aigua i criticava durament Ballart, assegurant que "diu una cosa i fa la contrària" i acusant-lo de fingir indisposicions per evadir les responsabilitats del seu càrrec, a més d'afegir-hi missatges homòfobs.

El mateix diari ha fet públic, aquest dimecres, el fet d'haver rebut la demanda de Ballart i "cinc dels seus més estrets col·laboradors" contra el diari i el seu editor. Lluny de rectificar, González es referma en les seves crítiques i defensa el seu dret d'expressió, comparant Ballart amb Franco.

El periodista ha deixat entreveure que no rectificarà i que, si cal, seurà a la banqueta dels acusats del Jutjat d'Instrucció número 1 de Terrassa, afirmant que "no he comès cap delicte" i recordant que "demandar periodistes pagant l'advocada amb diners públics és costós per als seus conciutadans, i no és la primera vegada que ho fa", en referència al cas de Mina.