El CN Terrassa supera amb nota el primer partit del play-off pel títol

L'equip egarenc s'imposa al CN Sant Andreu per 11 a 5 i podria resoldre els quarts de final aquest dijous

03 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:14h
El CN Terrassa va derrotar el CN Sant Andreu (11-5) en el primer partit de quarts de final del play-off pel títol de la Lliga Nacional Divisió d’Honor Masculina de waterpolo. El conjunt de Dídac Cobacho va quallar un matx molt sòlid que va acabar sentenciant en el darrer període. Amb aquest triomf, els egarencs estan en disposició de tancar la sèrie demà mateix (20.45h) a la piscina Pere Serrat. En cas de no fer-ho, l’eliminatòria tornaria a l’Àrea Olímpica, que acolliria dissabte a les 18.00h el tercer i definitiu assalt.

Els locals van començar a edificar la victòria en el primer quart. Després que Brugué avancés els visitants amb un tir col·locat que va picar el pal abans d’entrar, el CN Terrassa va prendre les regnes del joc i va capgirar l’electrònic. Fran Sánchez va empatar amb un llançament des del lateral dret. En el tram final del període, Àlex de la Fuente, amb una acció de mèrit des de la boia, i Álvaro Granados, amb un llançament magnífic des del centre de l’atac, van enfilar el marcador fins al 3 a 1.

En el segon període, el matx es va equilibrar. El Sant Andreu va practicar  l’anomenada defensa en zona M, que situa un home per davant del boia i dos jugadors exteriors situats entre línies en el lateral dret i esquerre per tal de dificultar la circulació i sortir al contracop. El plantejament va proporcionar els seus fruits al conjunt de Dani Ballart en aquesta fase del partit. Vergara va reduir el marge amb un tir des del lateral esquerre. Els terrassencs van reaccionar tot seguit gràcies a una acció en superioritat que va culminar Fran Sánchez des del centre de l’atac. A tres minuts i mig del descans, l’holandès Veenhuis, al contracop, va marcar el 4 a 3. Els de Dídac Cobacho van recuperar els dos gols de diferència després que Sánchez tornés a batre Santis en home de més.

La dinàmica no va variar a la represa, en un tercer quart més pobre ofensivament. Als dos minuts de joc, Cercols va recollir un refús afortunat en superioritat numèrica i va retallar distàncies. La rèplica local va arribar tres minuts i mig més tard, quan Granados va aprofitar el punt feble de la defensa en M, el centre de l’atac, per anotar el 6 a 4 amb un llançament potent que va picar el travesser abans d’entrar.

En l’últim quart, el CN Terrassa va tancar un partit que va semblar tenir sempre sota control. Agustí Pericas, amb un cop de dits en superioritat des dels dos metres, va incrementar l’escletxa, poc abans que un contraatac culminat per Xavi Serra situés un tranquil·litzador 8 a 4 a quatre minuts i mig de la conclusió. Dos tirs més des del centre de l’atac, a càrrec de Granados i Marc Salvador, van ampliar la diferència. El Sant Andreu va contenir l’allau momentàniament amb una diana de Veenhuis. Els locals van arrodonir un partit molt convincent en l’últim segon, quan Salvador va aprofitar una acció en home de més per anotar l’11 a 5 definitiu.