El Mercat de Tecnologia del Vallès omple aquest dimecres l'ESEIAAT

Uns 700 estudiants d'ESO i Batxillerat mostraran una setantena de projectes tecnològics | Una vintena de conferències i activitats pretenen despertar l'interès per la ciència i la tecnologia

Una edició anterior del Mercat de Tecnologia del Vallès.
Una edició anterior del Mercat de Tecnologia del Vallès. | UPC Terrassa
Redacció
02 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:48h
Més de 700 estudiants d'ESO i Batxillerat de 19 instituts vallesans seran presents a la cinquena edició del Mercat de Tecnologia del Vallès, que se celebra aquest dimecres 3 de maig a l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT). En total, s'hi podran veure més de 70 projectes tecnològics i una vintena de tallers i conferències divulgatives.

A partir de les nou del matí, els mateixos estudiants presentaran els seus treballs. Els més de setanta projectes estan relacionats amb àmbits com l'electricitat, la robòtica, la mecànica, l'electrònica, la química o la construcció. Per exemple, s'hi veuran robots de tots tipus i funcions, vehicles i habitatges sostenibles, maquetes, hominoides, un braç robot que toca el piano... i altres invents que estaran exposats al vestíbul modernista de l'ESEIAAT fins les dues del migdia.

A més, a les nou del matí també hi haurà l'acte d'inauguració, presidit pel director de l'ESEIAAT, Xavier Roca, el vicerector d'ordenació acadèmica Xavier Cañavate, la sotsdirectora de promoció i estudiantat de l'escola, Núria Salán, la directora general d'ESO i Batxillerat de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Llobet, i el tinent d'alcalde de Terrassa Amadeu Aguado.

Gran diversitat de tallers i conferències

Paral·lelament a aquesta mostra tecnològica, l'ESEIAAT ha programat tot un seguit de tallers i conferències de divulgació tecnològica i científica. Destaca, per exemple, la de Marc Boada, que explicarà una brevíssima història de la tecnologia fent un recorregut que va de la destral de sílex al mòbil intel·ligent.

El professorat de l'escola terrassenca també participarà al Mercat de Tecnologia del Vallès. Els docents de l'ESEIAAT seran els encarregats de fer diversos tallers, sobre robòtica, materials d'aplicació industrial, experiments sobre productes quotidians, l'electricitat o els audiovisuals, així com l'enginyeria tèxtil o l'eficiència energètica.

També els estudiants d'enginyeries de l'ESEIAAT hi seran presents, explicant els principis bàsics de l'aeronàutica, o mostrant els vehicles de competició dels equips Motospirit i EcoRacing, així com l'avió Trencalòs, entre moltes altres propostes entretingudes i destinades a despertar l'interès per les ciències i l'enginyeria entre els joves catalans.

Entre els centres participants, n'hi haurà cinc de Terrassa (Institut Cavall Bernat, Institut Terrassa i Institut Montserrat Roig, Escola Pia i Vedruna-Vall), i l'Institut Matadepera. També hi haurà centres de Dosrius, Barcelona, Cerdanyola, Cardedeu, Barberà del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Pineda de Mar, Molins de Rei i Sabadell.