Dos grups de Terrassa, seleccionats per al concurs Sona 9

Dues propostes egarenques entre els 12 grups i solistes de Catalunya, 3 del País Valencià i 3 de les Illes | El certamen musical s'amplia en aquesta edició amb sis concerts preliminars que es faran a Barcelona, València i Palma

Lildami, un dels seleccionats de Terrassa.
Lildami, un dels seleccionats de Terrassa. | Lildami
Redacció
02 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:10h
Dos grups de Terrassa participaran a la 17a edició del Sona9. Les dues propostes egarenques s'han fet un lloc entre els 18 grups i solistes seleccionats entre els 120 que s'han presentat des d'arreu dels Països Catalans.

Concretament, es tracta de Lildami, un cantant de hip-hop i trap, i Panellet, un grup d'estil punk. Els dos grups participaran en els concerts preliminars que es faran entre el 9 i el 25 de maig, i dels quals sortiran els finalistes del certamen organitzat per la revista Enderrock, Catalunya Ràdio i TV3, amb el suport dels governs català, balear i valencià, la Fundació SGAE i el patrocini d'Estrella Damm.



La dissetena edició del Sona 9 tindrà com a novetat la presència de Palma i València com a nous escenaris on es faran els concerts preliminars. Així, s'estén el certamen a tots els territoris de parla catalana: 12 dels candidats procedeixen de Catalunya, tres del País Valencià i tres més de les Illes.

El ventall d'estils és variat i eclèctic i va del 'Punk' al 'Folk' passant per l''Indie-Rock' al 'Hip-hop'. Els recitals eliminatoris tindran lloc entre el 9 i el 25 de maig.

Els 12 artistes procedents de Catalunya elegits són Coherence (Barcelona / emo-punk), Ernest Bombí (Barcelona / pop d'autor), Fèlix Cuc (Arenys de Mar / pop-folk), Ju (Gurb / R'n'B), Karabash (Vallirana / indie-folk), Impuls (Girona / indie-rock), Lildami (Terrassa / hip-hop - trap), Marina Prat (Ripoll / cançó d'autor), Panellet (Terrassa / punk), Senyor Oca (Barcelona / hip-hop), Últim Cavall (Sant Pere de Ribes / noise-pop) i Urra (Barcelona / rock electrònic).

Des del País Valencià participaran Barbaritats (Xàtiva / rock), Deliri (Gandia / pop-folk) i L'Emperador (Canals / pop-rock), mentre que des de les Balears es presenten tres grups de Palma: Jès! (fusió),Salvatge Cor (pop) i Vaquer (folk-rock). Els 18 seleccionats han sobresortit d'un total de 120 grups o solistes que s'han presentat en aquesta 17a edició del Sona9. 

Tots ells prendran part d'un CD recopilatori que s'editarà i es distribuirà amb un número especial de la revista Enderrock de l'agost. A més, el programa Sona9 d'iCat.cat, dirigit i presentat per Lluís Gendrau, també farà un seguiment setmanal del concurs i dels seus protagonistes, els dilluns de deu a onze de la nit.