El CN Terrassa s'estrena al play-off de la Lliga contra el Sant Andreu

Els terrassencs han guanyat tres cops dels quatre partits

Redacció
02 de maig del 2017
Actualitzat a les 7:31h
Comença l’hora de la veritat. Després de finalitzar la fase regular en un tercer lloc magnífic, el sènior masculí de waterpolo del CN Terrassa afrontarà dimarts (20.45h) el primer partit de quarts de final del play-off pel títol de la Lliga Nacional de Waterpolo Divisió d’Honor contra el CN Sant Andreu. El segon matx de la sèrie, prevista a tres assalts, tindrà lloc el dijous 4 a les 20.45 hores a la piscina Pere Serrat, mentre el tercer, si fos necessari, tindria lloc dissabte 6 a les 18.00 hores novament a les instal·lacions de l’Àrea Olímpica.
 
El tècnic Dídac Cobacho encara el repte amb el contratemps de l’absència d’Óscar Aguilar, que pateix una lesió muscular al maluc. “És una baixa molt important per a nosaltres. És el capità, un jugador experimentat, que ens aporta molta sortida al contracop gràcies a la seva velocitat”. Tot i això, l’entrenador egarenc assegura que l’equip arriba “en bon moment, amb les màximes garanties” a “un tram molt maco de la temporada”. “En aquest punt, el nostre objectiu és acabar la campanya de la millor forma possible, passar totes les fases que puguem. Ja només queden els vuit equips més forts de la lliga, de manera que, en cas de quedar fora, ens eliminaria un rival de nivell”.
 
Cobacho entén que, en un play-off, qualsevol contrincant “és complicat”. “La tercera posició aconseguida ens ha creuat amb el sisè, que ha estat el Sant Andreu, un rival tan dur com ho seria el Canoe o el Barcelona, els altres dos rivals que ens podrien haver tocat”. Respecte al conjunt dirigit per Dani Ballart, el tècnic terrassenc destaca el creixement que ha experimentat durant la temporada. “Va fer molts canvis en la plantilla i va apostar per un equip molt jove. Superat un procés lògic d’adaptació, ha protagonitzat uns resultats notables, sobretot en la segona volta”.
 
Els precedents d’enguany són favorables als egarencs. CN Terrassa i CN Sant Andreu s’han enfrontat quatre vegades. En els quarts de final de la Copa Catalunya, els terrassencs van vèncer a domicili el matx d’anada (3-15), mentre que la tornada disputada a l’Àrea Olímpica va finalitzar en empat a vuit. En lliga, els terrassencs van vèncer tant a casa en partit de la setena jornada (9-7) com a fora en partit de la divuitena jornada (7-8).
 
Quant al planter andreuenc, destaca l’aportació anotadora de Rafael Vergara, tercer màxim golejador de la lliga amb 51 dianes. “És un waterpolista jove cedit pel Barceloneta que té molt futur. Aviat estarà jugant en un dels equips punters de la lliga”. “Està ben secundat per Nikolas Paul, un altre jugador cedit pel Barceloneta, per l’experimentat Erik Brugué i per l’habilitat des de la boia del veterà Dani Cercols, al qual haurem de tapar amb encert”. Cobacho subratlla també la fiabilitat sota els pals de Ramon Santís, “un dels millors porters de la competició” i el rendiment que està oferint l’holandès Kjeld Veenhuis.