Els Mossos homenatgen els seus agents al Dia de les Esquadres a Terrassa

L'intendent Joan Carles Escobar celebra el descens de la criminalitat tot i que "no podem estar satisfets" perquè la xifra de delictes encara és alta | Els robatoris en llars, el crim organitzat i l'amenaça gihadista, objectius principals de la policia catalana | Marc Armengol reconeix la feina de la policia, "que sovint es dona per suposada"

Els comandaments dels Mossos i el tinent d'alcalde Marc Armengol han lliurat les distincions.
Els comandaments dels Mossos i el tinent d'alcalde Marc Armengol han lliurat les distincions. | Albert Prieto
Albert Prieto / Joaquim Albalate
28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:49h
Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica Policial de Terrassa han celebrat aquest divendres el Dia de les Esquadres, la "festa major" de la policia catalana. L'auditori de la seu del BBVA s'ha omplert d'autoritats, representants dels cossos de seguretat i de familiars dels policies per celebrar una jornada que volia reconèixer la seva tasca al llarg de l'últim any.

L'intendent Joan Carles Escobar, cap de l'àrea policial, ha volgut celebrar "un dia important" reconeixent "la feina de totes les persones que milloren la seguretat dels nostres municipis", incloent, a part dels propis Mossos, les Policies Locals de Terrassa, Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls, així com els vigilants d'Ullastrell i la resta de cossos i forces de seguretat.

"Servir el poble i defensar els seus drets i deures és la nostra tasca principal", ha explicat Escobar, que s'ha mostrat "feliç de dir que han baixat un 10% els delictes", tot i que la xifra de persones que n'ha patit "continua sent important". Així doncs, i tot i que els números són bons, "no podem estar satisfets".

Escobar ha destacat la problemàtica amb els robatoris a domicilis. "És molt important l'atenció a les víctimes, perquè quan els lladres entren a una llar, vulneren la intimitat", i ha demanat a la judicatura que confiï en la feina dels Mossos i els ajudi en la defensa i la protecció de les llars".
 

L'intendent Joan Carles Escobar, cap de l'ABP de Terrassa. Foto: Albert Prieto


El cap dels Mossos de Terrassa també ha mencionat la lluita contra la delinqüència global i els grups especialitzats en robatoris, així com l'amenaça gihadista, que "obliga a treballar plegats per obtenir millors resultats i així garantir la seguretat dels ciutadans". En aquest sentit, també ha fet una crida a la protecció dels propis policies, "un objectiu clar dels terroristes".

En resum, l'intendent ha dit que "la delinqüència és un repte important", i ha felicitat les diferents unitats que treballen a la comissaria de Terrassa i que també cobreixen Vacarisses, Rellinars, Ullastrell, Matadepera i Viladecavalls, abans de reconèixer diversos caporals i agents per actuacions destacades, com per exemple haver rescatat una família en un incendi, salvar la vida d'un home amb aturada cardiorespiratòria, la detenció d'un atracador de benzineres o la d'un assetjador de menors, entre d'altres.

L'acte també ha comptat amb l'actuació de la soprano Anna Farrés i el pianista Dani Garcia, que han interpretat peces de Eduard Toldrà, Joaquim Serra i Frederic Mompou. També hi ha intervingut l'Associació Folklòrica Amunt i Crits, que han ballat una sardana que versiona èxits del popular grup Abba.

Després d'entregar els premis als fills i filles de Mossos que han participat en un concurs de dibuix i que ha deixat un moment ple d'anècdotes, el regidor de Seguretat de Terrassa, Marc Armengol, ha felicitat els Mossos pels deu anys de servei a Terrassa, i ha reconegut la seva feina, "que sovint es dona per suposada".

"La llibertat i la seguretat són garantia de progrés, benestar i qualitat de vida", ha continuat Armengol, que ha celebrat unes xifres de conflictivitat "més que acceptables" gràcies a la feina policial, tot i que "no ens hem de conformar".

L'anècdota de les banderes

Durant el lliurament dels premis del concurs de dibuix infantil, l'intendent Escobar ha parlat amb els infants de les seves obres. En el cas d'una de les participants, l'ha felicitada pel seu dibuix, que ha resultat guanyador, i ha bromejat sobre la presència al dibuix "d'elements controvertits". Es referia a la presència de la bandera espanyola, que la nena havia dibuixat al costat de la catalana al costat de la comissaria. No han faltat riures i comentaris entre el públic.

De fet, com és habitual, la bandera espanyola no ha estat present en l'acte del Dia de les Esquadres a Terrassa. Han presidit l'escenari la bandera de Terrassa i una Senyera. La interpretació del Cant dels Segadors per part d'Anna Farrés i Dani Garcia ha conclòs l'acte.