«Els ginys voladors de Da Vinci: somni o realitat?», al mNACTEC

El museu organitza aquest dissabte al matí una conferència de Miquel Sureda, i forma part de l'exposició "Leonardo da Vinci: El geni i els invents"

Esbós d'una màquina voladora de Leonardo da Vinci.
Esbós d'una màquina voladora de Leonardo da Vinci. | Leonardo da Vinci
Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:35h
El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) oferirà el proper dissabte, 29 d’abril, la conferència “Els ginys voladors de Da Vinci: somni o realitat?”, a càrrec de Miquel Sureda, llicenciat en Ciències Físiques i Doctor en Enginyeria Aeronàutica. Treballa a la Universitat Politècnica de Catalunya, al campus de Terrassa, i compatibilitza la feina a la Universitat amb la divulgació científica.
 
La conferència abordarà els dissenys d’objectes voladors de Leonardo da Vinci com ara els planadors, el paracaigudes o l'helicòpter, i s’explicarà si aquestes màquines són realment capaces de volar des del punt de vista de l'enginyeria aeronàutica.
 
L’activitat es farà a les 11 hores al mNACTEC i forma part del cicle de conferències divulgatives al voltant de l’exposició “Leonardo da Vinci: El geni i els invents”, organitzat pel mNACTEC i la Societat Catalana de Tecnologia amb la voluntat de mostrar la transversalitat de l’obra del geni renaixentista i el seu llegat encara vigent en la ciència i la tecnologia actuals.
 
Les matemàtiques, la criptografia, l’urbanisme i l’aeronàutica són algunes de les àrees de coneixement en les quals va destacar Leonardo da Vinci i que la programació aborda des d’una perspectiva divulgativa i amena.