Els casals d'estiu de Terrassa acolliran més de 1.700 nens i nenes

L'Ajuntament i les entitats de lleure ofereixen 22 casals per nens entre 3 i 17 anys | Les inscripcions s'obren el 6 de maig

Redacció
27 d'abril del 2017
L'Ajuntament de Terrassa i les entitats de lleure de la ciutat ofereixen per a aquest estiu un total de 22 casals distribuïts per diferents barris de la ciutat. Un any més, l'oferta supera les 1.700 places per a infants i joves d'arreu de la ciutat, que han de tenir entre els 3 anys (cal tenir P-3 acabat) i els 17 anys. Les inscripcions es podran formalitzar a partir del 6 de maig. Els casals començaran enguany el dilluns 26 de juny i la data de finalització varia en funció de la durada de cada casal, que pot anar de les tres a les cinc setmanes. Així, els casals de més llarga durada finalitzaran el 28 de juliol.

Uns casals encara més inclusius

Ajuntament i entitats de lleure intensifiquen enguany la seva aposta per uns casals a l'abast de tots els infants i joves de la ciutat. En aquest sentit, mitjançant la implicació del servei de Capacitats Diverses i Accessibilitat, aquest any els dos casals adreçats específicament a infants i joves amb diversitat funcional duraran cinc setmanes en lloc de quatre, i el nombre de monitors de suport per a la resta de casals passa de 27 a 30. Aquest monitors, formats específicament per atendre infants amb necessitats especials, faran possible que tots els casals de la ciutat puguin acollir també usuaris amb capacitats diverses.

D'altra banda, aquest any hi haurà novament dos casals exclusivament per a joves de 12 a 17 anys, amb activitats més centrades en aquesta franja d'edat. Un dels dos, a més, estarà especialitzat en activitats de caire artístic. L'Ajuntament i les entitats de lleure van decidir crear casals específicament per joves fa quatre anys, en veure l'augment de la demanda en aquesta franja d'edat, fruit de l'alt nivell de fidelització de les famílies: una part important d'aquests joves són usuaris dels casals d'estiu des que eren petits.

Els somnis, centre d'interès

Com cada any, entitats i Ajuntament han acordat un centre d'interès (eix temàtic que centra tota l'activitat) que serà comú als 22 casals. En aquesta ocasió aquest serà "El món dels somnis". Cada entitat adaptarà a la seva manera aquest tema i farà el seu propi eix d'animació a partir d'una ambientació específica i amb un fil conductor que permeti als infants anar seguint una història durant els dies del casal.

Inscripcions

El període d'inscripció s'obre el 6 de maig. Tanmateix, pot haver-hi alguna excepció en funció de l'entitat organitzadora i, a més, cada esplai o agrupament escolta pot establir uns horaris i condicions diferents per a formalitzar les inscripcions. Per aquest motiu, l'Ajuntament recomana a les famílies interessades que contactin directament amb l'entitat organitzadora del casal pel qual es vulgui formalitzar la inscripció.

Les quotes d'inscripció estan ajustades el màxim possible, atès que l'activitat va a càrrec d'entitats sense ànim de lucre i està subvencionada per l'Ajuntament de Terrassa. A més de participar econòmicament en l'organització dels casals, el Consistori atorga beques a les famílies amb dificultats econòmiques i en risc d'exclusió social.

Una oferta lúdica i educativa de qualitat

El servei de Joventut i Lleure Infantil coordina el projecte de casals d'estiu a la ciutat. Mitjançant reunions periòdiques durant tot l'any, el Consistori i les entitats vetllen perquè els casals siguin una activitat de qualitat, tant a nivell organitzatiu com educatiu, oferint una bona proposta lúdico-educativa. Les activitats que es desenvolupen en tots els casals mantenen una clara funció pedagògica i social, contribuint a l'educació integral dels infants i joves participants, i treballant per la cohesió i la inclusió socials.

Tots els equips de responsables i monitors disposen de la titulació homologada corresponent. Molts joves que fan de responsables i monitors tenen en els casals d'estiu la seva primera feina, accedint així a una professionalització de les tasques que fan de manera voluntària amb la seva entitat durant la resta de l'any.