Els trastorns de la conducta en l'adolescència, al «Dijous de Mútua»

La salut mental juvenil centra la segona conferència gratuïta del setzè cicle organitzat per MútuaTerrassa

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa.
L'Hospital Universitari MútuaTerrassa. | Joaquim Albalate
Redacció
26 d'abril del 2017
La salut mental juvenil, i més concretament els trastorns de conducta en els adolescents, seran els protagonistes de la segona conferència del cicle "Els Dijous de Mútua". La doctora Mònica Oliver, psicòloga clínica i forense d'Àptima Centre Clínic de MútuaTerrassa, serà l'encarregada de fer la conferència, que tindrà lloc a les sis de la tarda a l'edifici docent de Mútua Terrassa, al carrer de Sant Antoni, 39.

Sota el títol "Trastorns de la conducta en l'adolescència", la conferència tractarà sobre la influència que tenen els gens, l'entorn social i familiar, els hàbits i l'alimentació en el desenvolupament dels diferents trastorns de la conducta en els adolescents. La doctora Mònica Oliver també parlarà dels tipus de trastorns de la conducta amb més prevalença en l'actualitat i dels seus símptomes, així com dels diferents tractaments disponibles.

Finalment, la doctora Oliver també donarà consells i recomanacions per als pares, per tal de fer prevenció i aprendre a detectar els trastorns i activar els recursos sanitaris, familiars i socials disponibles per ajudar a l'adolescent a millorar i/o controlar el seu trastorn.  

El programa d'enguany el formen un total de set conferències que tindran lloc entre els mesos de març i novembre. A diferència de la passada edició, totes s'esdevindran a les sis de la tarda i l'emplaçament és el mateix, l'edifici docent de MútuaTerrassa (c/ St. Antoni, 39).

El cicle va començar amb una conferència sobre la detecció precoç del càncer de còlon, i, després de la dels trastorns de conducta en adolescents, la resta de temàtiques seran la preservació social de la fertilitat, els tractaments del peu diabètic, les infeccions a la primera infància, la salut cardiosaludable i l'afectació als homes del càncer de pròstata. 

La propera estava prevista pel 25 de maig però finalment se celebrarà el dijous 1 de juny i en aquest cas la doctora Joana Peñarrubia, ginecòloga especialista en Reproducció Humana Assistida d'Àptima Centre Clínic MútuaTerrassa, parlarà sobre la preservació social de la fertilitat.