El PP de Terrassa demana que els informes policials siguin gratuïts

Afirma que els atestats policials d'accidents de trànsit són necessaris per les persones afectades, que han de pagar uns 80 euros per rebre'ls

Policia Municipal de Terrassa.
Policia Municipal de Terrassa. | J. A.
Redacció
25 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:41h
El Partit Popular de Terrassa presenta una moció al ple municipal d'aquest dijous perquè els atestats policials, i més concretament els informes dels accidents de trànsit, siguin gratuïts.

Els populars ho justifiquen dient que les persones que són víctimes d'un sinistre amb un vehicle implicat tenen la necessitat, després de l'últim canvi legal, davant d'un judici civil, d'obtenir els informes policials demanant-los directament a la policia, en comptes de que ho faci el Jutjat com es feia fins el 2015.

Aquesta sol·licitud d'informes relatius als accidents de trànsit amb croquis tenen una tarifa de 78,38 euros, segons les ordenances fiscals, que els ciutadans es veuen obligats a pagar si volen conèixer totes les circumstàncies de l'accident per, després, posar una demanda judicial. Antigament, aquests atestats estaven a disposició dels implicats al Jutjat d'Instrucció competent, de manera gratuïta.

A més, la mateixa ordenança fiscal també estableix que qualsevol informe sobre actuacions policials tindrà un cost de 57,18 euros. Davant d'això, els populars consideren que la documentació realitzada per la Policia Municipal de la ciutat hauria de garantir, a les persones implicades, un accés senzill i sense cap cost, davant de la necessitat d'aquesta informació.

La moció dels populars demana, doncs, suprimir de l'ordenança fiscal aquests punts per aconseguir la gratuïtat d'aquests informes.