El Museu Tèxtil de Terrassa estrena mòduls sensorials a «La mirada tàctil»

Es pretén que el museu sigui un espai d'inclusió adaptat a persones amb dificultats auditives o visuals

Una mostra dels nous mòduls al Museu Tèxtil.
Una mostra dels nous mòduls al Museu Tèxtil. | Diputació de Barcelona
Redacció
24 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:53h
El Museu Tèxtil de Terrassa (CDMT) estrena aquest dimarts, dia 25 a les 18 hores, els nous mòduls sensorials de "La Mirada Tàctil". Es tracta d’un programa d’accessibilitat cultural de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, que té com objectiu fer dels museus espais d’inclusió.

En el cas concret del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa, l’acció s’ha focalitzat en facilitar la difusió dels continguts de l’exposició Retalls d’ahir i d’avui a la comunitat sorda signant, oralista i amb dificultats visuals i/o ceguesa. Amb aquesta finalitat s’han incorporat vídeos amb intèrprets en llengua de signes, subtitulats i amb locució, guions amb Braïlle i làmines tàctils de suport per facilitar la intel·ligibilitat dels elements exposats.

La part tecnològica dels teixits ja disposava d’elements tàctils, mentre que s ‘han produït dos mòduls de teixits per reconèixer i associar tacte i composicions en el punt tàctil, sis mostres, sis tactes i el punt tàctil de la llana. D’altra banda,  els continguts per la comunitat sorda signant i oralista resta assegurada introduint  vídeos en llengua de signes, subtitulats i en locució per a facilitar la seva usabilitat. Aquests es poden visionar-se a partir de les etiquetes en codis QR i vinculat al canal de youtube de La Mirada Tàctil a cadascun dels àmbits expositius. La seva producció ha estat a càrrec de la Federació Sorda de Catalunya(FESOCA).

La presentació de “La Mirada Tàctil” tindrà lloc a la mateixa sala on estan instal·lats els mòduls , a la primera planta) i l’accés és lliure per a tot tipus de públics.