El terrassenc Artur Segarra, condemnat a mort per l'assassinat d'un empresari de les Garrigues a Bangkok

Estava acusat de matar i esquarterar David Bernat, d'Albi

Redacció
21 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:59h
Artur Segarra quan va ser detingut
Artur Segarra quan va ser detingut | Agències
El terrassenc Artur Segarra ha estat condemnat a mort per un tribunal tailandès, el qual l'ha declarat culpable per l'assassinat premeditat a Bangkok (Tailàndia) de l'empresari de l'Albi (Garrigues) David Bernat i d'altres 12 delictes relacionats amb el cas.

Bernat va ser mort i esquarterat a finals de gener del 2016. L'acusat va ser detingut el 7 de febrer d'aquell any per les autoritats de Cambodja a la localitat de Sihanoukville, on havia fugit dies abans, i lliurat a la policia tailandesa l'endemà.

Segarra, era l'únic acusat pel crim, i durant el judici va declarar ser innocent de l'autor de la mort de Bernat alhora que va assegurar ser víctima d'un parany ordit per la seva exnòvia, la tailandesa Pritsana Saen-Ubon.

Assassinat i llençat al riu

L'empresari lleidatà, de 37 anys, hauria arribat a la capital tailandesa uns 10 dies abans de ser assassinat, procedent de l'Iran, on vivia habitualment i hi feia negocis. Les restes sense vida del consultor van aparèixer a les aigües del riu Chao Phraya, que travessa Tailàndia. La policia va detenir Segarra, l'únic sospitós del crim, dies després, a la ciutat cambodjana de Sihanuk, on havia fugit.

​Poc després, La policia tailandesa va confirmar al troballa de mostres d'ADN de Bernat a casa de Segarra. "De les sis mostres preses en una de les propietats del sospitós, una coincideix amb l'ADN de Bernat", va assegurar el cap de la investigació.

​Tot i que durant el judici no s'han aportat proves concloents que apuntin a una autoria clara dels fets, la policia ha mantingut la hipòtesi que Segarra va segrestar el garriguenc amb ànim d'extorsionar-lo i robar-lo.

Segarra tenia una ordre d'ingrés a presó d'un jutjat de Barcelona​

Segarra tenia una ordre d'ingrés a presó del jutjat penal 14 de Barcelona. El condemnat no es va presentar el maig de 2015 a un judici en què se l'acusava d'un delicte de falsificació de documents i tinença il·lícita d'armes. El jutjat va emetre aleshores una ordre de crida i cerca, raó per la qual hauria marxat a Tailàndia.