La Biblioteca del Districte 4 de Terrassa celebra deu anys amb una festa

Aquest dissabte la BD4 commemorarà una dècada d'activitat a la plaça de l'Assemblea de Catalunya

Redacció
21 d'abril del 2017
La Biblioteca del Districte 4 de Terrassa celebra aquest dissabte el desè aniversari de la seva inauguració. Una festa popular commemorarà l'efemèride al llarg de tot el matí a la plaça de l'Assemblea de Catalunya, al barri de la Maurina. Serà l'acte principal d'una setmana de celebració, amb un seguit d'esdeveniments dirigits a diferents públics.

La Biblioteca del Districte 4 va obrir les seves portes el 23 d'abril de 2007, al carrer de l'Infant Martí, 183, amb l'objectiu de convertir-se en un espai on els ciutadans i les ciutadanes poguessin accedir a la cultura i al coneixement d'una manera oberta, lliure i en igualtat de condicions per a tothom. 

Amb la construcció d'aquest equipament, l'Ajuntament va continuar el camí iniciat l'any 1998 amb el disseny i desenvolupament del Pla de Biblioteques de la ciutat. Actualment, la BD4 ocupa una superfície útil de 1.000 m2 i dóna servei a un territori amb prop de quaranta mil residents.

El regidor de Cultura, Jordi Flores, posa en valor que "Terrassa disposa actualment d'una xarxa de biblioteques públiques que representen un important eix vertebrador i democratitzador de la cultura a la ciutat. Uns equipaments pensants per a tothom, sense distincions d'edat, situació laboral, origen o professió, al servei del ciutadà per tal de satisfer les seves necessitats culturals, de formació o informació." "Que un equipament com la BD4 celebri 10 anys facilitant aquests serveis a la ciutadania es motiu de satisfacció i de celebració. En aquests 10 anys, la BD4 ha esdevingut un punt de trobada, debat i convivència entre la ciutadania i també amb les entitats i associacions del districte", assenyala el regidor.

Des de 2014, la BD4 disposa d'un fons especial dedicat al gènere històric, amb 692 títols que fan de la biblioteca un equipament de referència en novel·la històrica a Terrassa, ajudant al foment, lectura i coneixement d'aquest gènere facilitant l'accés a bibliografia específica relacionada amb aquesta temàtica. A més, disposa també d'un fons de sèries de televisió amb més de 1186 exemplars destinats a tot tipus de públic.
 

Programa d'activitats

- 22 d'abril, de 10 a 14 h. Festa inaugural dels actes de celebració del 10è Aniversari a la Plaça de l'Assemblea de Catalunya:

10 h- Exhibició de sardanes, ball en línia i sevillanes, a càrrec del Club de la Gent Gran de la Maurina

10.30 h. Acte institucional

10.45 h a 11.45. Xocolatada

11 h. Cercavila a càrrec de Som Maurina cap a la BD4

11.15 h. Adaptació itinerant de l'espectacle teatral "La dona de l'encarregat", a càrrec de la Companyia 8. Lloc: BD4

11.40 h. Cercavila de nou cap a la Plaça de l'Assemblea de Catalunya

11.55 h. Presentació del "Conte de la Cuca", a càrrec dels Diables de La Maurina

12 h. "Un trio de conte", a càrrec del grup Explica'm un conte

12.30 h. "El llibre dels Bèsties", de Ramon Llull, a càrrec de l'AMPA Isaac Peral

12.40 h. Espectacle de circ, Circ Pistolet amb l'espectacle "Quan no tocàvem de peus a Terra", ofert per Tub d'assaig 7'70

13.10h. Batucada, a càrrec de So-m Maurina

Al llarg de tot el matí, s'organitzaran davant de l'escenari de la plaça de l'Assemblea de Catalunya: taller de xapes i parada informativa dels Serveis de la Biblioteca.

- Del 21 al 28 d'abril. Activitats a la BD4:

21 d'abril, a les 18 h. (I+D) Laboratori de creativitat "Laboratori de les caques", a càrrec del personal de la biblioteca. Adreçat a infants de 4 a 9 anys. Cal inscripció prèvia.

24 d'abril, a les 18 h. Espectacle per a nadons "Aigua va, aigua ve!", a càrrec de la Cia Patawa. Adreçat a infants de 0 a 3 anys. Cal inscripció prèvia.

25 d'abril, a les 18.30 h. Conferència: "Carmen, de Georges Bizet", a càrrec de Pol Avinyó, divulgador musical del Gran Teatre del Liceu. Activitat oberta. No cal inscripció prèvia.

26 d'abril, a les 19 h. Presentació del llibre "Tintinaires de Catalunya. La presència de Les aventures de Tintín i Milú en terres catalanes", a càrrec d'en Jacint Guillem i en Pau Vinyes i Roig. Taula rodona sobre el tema moderada pel Salvador Cot, periodista i director del diari El Món. Activitat oberta. No cal inscripció prèvia.

28 d'abril, a les 18 h. Festa jove. Adreçat a joves a partir de 14 anys. Activitat oberta. No cal inscripció prèvia.