L'ACA posa a licitació la redacció de l'avantprojecte d'ampliació i millora de la depuradora de Rubí

Les obres estan destinades a adequar l'aigua que en surt als requisits de la normativa europea

La depuradora de Rubí.
La depuradora de Rubí. | ACA
Redacció
20 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:00h
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat a licitació la redacció de l’avantprojecte d’ampliació i remodelació de la depuradora de Rubí, al Vallès Occidental. El pressupost de licitació és de 119.185 euros i es podran presentar ofertes fins el 28 d’abril. Un cop adjudicat el contracte, es disposarà d’un termini de sis mesos per a la redacció de l’avantprojecte.
 
L’objectiu d’aquest projecte és definir les actuacions necessàries per adequar l’aigua de sortida de la depuradora als requeriments establerts per la directiva del Consell de la Unió Europea 91/217/CEE pel que fa a la reducció de nutrients, especialment del nitrogen. D’altra banda, el projecte també definirà l’ampliació de la capacitat de tractament de la planta per adequar-se a les necessitats futures de sanejament.
 
La depuradora de Rubí, construïda al 1994 i ampliada cinc anys més tard, al 1999, tracta les aigües residuals provinents de Rubí i Sant Cugat del Vallès, així com dels polígons industrials de Can Calopa i Sant Mamet. Té una capacitat per tractar un cabal de 27.000 m3/dia, equivalent a una població de 135.000 habitants.