El Festival Didó omple Terrassa de titelles i música aquest cap de setmana

La tercera edició de l'esdeveniment portarà una quinzena de propostes al centre de la ciutat entre divendres i diumenge

El Vapor Gran s'omplirà un cop més d'espectacles infantils i familiars
El Vapor Gran s'omplirà un cop més d'espectacles infantils i familiars | Ramon Navarro/Arxiu ND
Redacció
20 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:29h
La música en viu, les titelles, els infants i les famílies tornaran a omplir Terrassa aquest cap de setmana. Divendres 21, dissabte 22 i diumenge 23 d'abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, aterra a la ciutat la tercera edició del Festival Didó, que organitzen l'associació Amics de la Música de Terrassa, l'Ajuntament de Terrassa i el CEM.

Després de la bona rebuda de les dues edicions anteriors, en què va exhaurir les entrades de la majoria d'espectacles, el Festival Didó torna amb la intenció de fer-se un espai en el calendari de festes de la ciutat. Ho farà, un cop més, a l'espai del Vapor Gran i la plaça Nova.

La música en viu i les titelles són protagonistes al mateix nivell, una proposta que és el tret diferenciador del festival: no és senzill trobar actes que combinin les dues arts. L'objectiu principal és que la cultura i la música arribin a la població sense barreres, en aquest cas

Al Festival Didó, música en viu i titelles són protagonistes al mateix nivell, i aquest representa el tret diferenciador d'aquest festival, ja que no és senzill trobar propostes que combinin ambdues arts escèniques. Un dels objectius del festival és, entre d'altres, que la cultura i la música arribin a la població sense barreres, en aquest cas de la mà dels titelles, molt visuals i atractius per als infants, al mateix temps que es potencia aquesta art i la cultura tradicional.

Una quinzena d'espectacles i tallers
 
Les propostes de l'edició 2017 del Festival Didó inclouen tallers de construcció de titelles amb materials reciclats, tallers de galetes musicals, i espais de joc exteriors “Cal Titella”, de la companyia Galiot Teatre vinguts de la Mostra Internacional de Titelles de Mollet, on els infants podran experimentar amb diferents tècniques i escenografies amb titelles durant tot el cap de setmana, que tenen un cost simbòlic d'un euro en concepte del material.
 
Pels escenaris del Festival Didó 2017 hi passaran obres de companyies tan reconegudes com “El Petit Piano” de la Companyia de Teatre Titelles de Lleida, vinguts de la famosa Fira de Titelles de Lleida que ja va per la 28a edició, o “Libèl·lula” de la Companyia Toti Toronell, que es representarà en una carpa de fusta col·locada al Vapor Gran i l’escenografia de la qual ha estat premiada amb el Drac d’Or dels premis que atorga la Fira de Teatre de Titelles de Lleida i que són deliberats per un jurat professional.

Vinculat amb la tradició jazzística de la ciutat, el públic trobarà l’espectacle exterior gratuït “Carrers de Música”, de la companyia Fomento de Luna i el seu titellaire Cristian Betanzos.
 
El festival manté la seva aposta pels espectacles en anglès, en col·laboració amb l’escola Món Idiomes, amb “Gnome”, de la companyia Pea Green Boat; i pels espectacles a per a nadons i famílies, amb “Uni, dori, teri, cuteri” de la companyia CEM Produccions.

El públic també podrà gaudir de companyies locals, com L’Embarral, que estrenaran “Els viatges de Gulliver” juntament amb la companyia CEM Produccions, la companyia Pengim Penjam amb “L’egoisme gegant” i la companyia Cesc Serrat&Isaac Elies amb “Qui vulgui jugar, que vingui a escoltar”.

El festival manté el seu centre neuràlgic a la zona del Vapor Gran, a només dos minuts de la plaça Vella, amb amplis espais per a vianants i que s'està redefinint cap al temps lliure familiar i infantil.

Com sempre, al Festival Didó s'hi podrà trobar també una obra representada amb la tècnica tradicional de titella català, de la mà de la companyia Guinyol Didó, amb l'espectacle "El fantasma del castell".
 
Per últim, cal destacar el nou projecte de col·laboració entre el CEM Escola de Música i Grau Professional i l’Ins Viladecavalls, que ha donat fruit a dos espectacles de titelles i música en viu, un d’ells en estrena: “Titelles de l’univers”, amb la tècnica de titelles fosforescents; i “La Rosa del Dot”.
 
Les entrades, que van des dels 5 als 10€ segons l’espectacle, estan a la venda a través de la pàgina web del Festival Didó, amb una nova plataforma d’entrades online, i a la taquilla del Centre de les Arts Vapor Gran-CEM, al passeig del Vapor Gran, 17.

Com ja és habitual, el Festival Didó ofereix entrada gratuïta a tots els espectacles als socis del Club Super3.

Fira d'artesans i gastronomia per acompanyar

El Festival Didó 2017 celebra també la segona edició de la Fira d’Artesans Titellaires, i incorpora noves propostes al GastroDidó, amb més implicació de restauradors de la zona i un espai de foodtrucks.

L'acte inaugural es farà a la Plaça Didó el divendres 8 d'abril a les 18h, amb representants de l'Ajuntament,  del CEM i de l'Associació Amics de Música. Els alumnes d'iniciació musical de CEM acompanyaran l'acte interpretant cançons sobre titelles. L'acte donarà el tret de sortida al III Festival Didó de Terrassa.
 
En definitiva, una dotzena d'espectacles (entre interiors i exteriors) per a infants des de nadons, 2 propostes de tallers, una gran instal·lació exterior de joc, amb 15 teatrets de titelles, una fira d'artesans i un espai gastronòmic, fan del Festival Didó un potent reflex sobre la voluntat dels organitzadors de fer arribar la cultura a tothom.