Música, paraula i els malabarismes literaris de Jordi Oriol a «L'empestat»

El CAET ofereix al Teatre Alegria una "perversió” de "La Tempesta" de Shakespeare amb música en directe del pianista Carles Pedragosa

Jordi Oriol presenta 'L'empestat' al Teatre Alegria.
Jordi Oriol presenta 'L'empestat' al Teatre Alegria. | CAET
Redacció
19 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:50h
Música, paraula, malabarismes literaris, jocs de paraules, un piano i aigua. Molta aigua. Una pluja constant. Aquest diumenge, 23 d'abril, el Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET) celebra el Sant Jordi amb L'empestat al Teatre Alegria.

L'obra és una "perversió" de La Tempestat de Shakespeare, amb Camus i Beethoven de còmplices. Una personal reescriptura, creada per Jordi Oriol i dirigida per Xavier Albertí i amb el mateix autor i el músic Carles Pedragosa a l'escenari, on es passen una hora sota la pluja. Una obra perfecta pel dia de Sant Jordi en la que Shakespeare reflexiona sobre la importància del llenguatge en el procés de creació de pensament i com, alhora, la paraula ens fa presoners.

Shakespeare, Camus i Beethoven

Basada en la figura de Caliban, però també la d'Ariel, l'obra és una versió personal de La tempestat de Shakespeare, i inspirada amb el punt de partida d'una novel·la d’Albert Camus: La pesta.

El protagonista estarà acompanyat per Carles Pedragosa, que interpreta en directe la Sonata nº 17 de Beethoven, titulada La tempesta. Pedragosa explica que van escollir aquesta composició perquè "es diu que Beethoven la va escriure després de llegir La tempestat i perquè era idònia pel text d'en Jordi".

L’Empestat, text i música es fusionen en un treball acústic per empastar-nos del seu bon gust rítmic, poètic, gramàtic i dramàtic.

Un univers empestat

Pròsper, Miranda i els altres nàufrags ja han deixat l’illa. Caliban i Ariel són alliberats. Per fi estan sols. Aïllats. Caliban torna a ser amo del seu petit regne, però ja no tornarà a ser el d’abans ara que ha après a posar paraules al seu turment, que s’ha infectat d’aquesta plaga que és la llengua, que sols li serveix per evocar el món que l’ha traït; un univers empestat. La mussitació d’una llengua que exprimirà fins a fer-ne un drama: aquest.

Horaris i preus

Dia: diumenge 23 d'abril
Hora: 18h
Lloc: Teatre Alegria
Durada: 1h 50'
Preu: 10,50 euros
Compra d'entrades