Ciutadans presentarà una moció en favor de la unió de tots els espanyols

El partit taronja podria portar-la al ple municipal de Terrassa de dijous que ve

Javier González (Ciutadans) intervenint en un ple municipal de Terrassa.
Javier González (Ciutadans) intervenint en un ple municipal de Terrassa. | J. A.
Redacció
21 d'abril del 2017
Ciutadans (Cs) presenta una moció a tots els ajuntaments on té representació en la que se’ls insta a fer una declaració en favor de la unió de tots els espanyols. En el cas de Terrassa, molt possiblement portaran aquesta moció al ple municipal de dijous vinent.

Així mateix, en la iniciativa de Cs també es proposa que els ajuntaments es pronunciïn en favor de les autonomies, i en defensa dels drets conquerits que emanen directament de la Constitució.

El responsable d’Acció Institucional de Cs a Catalunya, Joan García, ha explicat que el model actual d’Espanya com un estat descentralitzat i autonòmic “ha portat el període més gran de benestar per a la ciutadania”. I en aquest sentit ha destacat que “segueix sent un model vàlid  per garantir la unió i la diversitat del conjunt dels espanyols i la continuïtat del projecte comú europeu”.

García ha explicat que Ciutadans presenta aquesta moció perquè entenen que un dels objectius polítics ha de ser el de “fer entre tot el conjunt del poble espanyol, una Espanya cada vegada millor”.

Per al responsable d’Acció Institucional de Cs a Catalunya això s’ha d’aconseguir en base  al “respecte a les lleis democràtiques aprovades per tots els espanyols, així com amb la unió i la defensa dels drets conquerits que emanen de la Constitució”.  Finalment García ha apostat per “adaptar la Carta Magna als temps actuals, amb unes competències clares i on cada administració territorial de l’Estat tingui un marc jurídic definit”.