Comença el procés participatiu per definir la futura xarxa de bus de Terrassa

Tres tallers oberts a la ciutadania debatran sobre la freqüència, la puntualitat, la distància entre parades, els transbordaments, la comprensió de la xarxa o el temps de trajecte, entre d'altres factors del transport públic

Un bus circulant per la Rambla d'Ègara de Terrassa.
Un bus circulant per la Rambla d'Ègara de Terrassa. | Adrià Costa
Redacció
20 d'abril del 2017
L'Ajuntament de Terrassa i TMESA engeguen, aquest dijous, un procés participatiu per definir el futur del servei d'autobusos urbans de la ciutat. El procés consistirà en uns tallers en què podrà participar tothom, a través de dinàmiques de grup, on les persones i entitats que hi participin podran compartir i posar en comú les diferents perspectives i propostes per millorar el servei d'autobusos, un servei bàsic per a la mobilitat de la ciutat.

La primera sessió serà, únicament, de presentació, aquest dijous a la tarda a la sala d'actes de l'Escola Industrial, al carrer de Colom. Hi serà present Ricard Riol, president de l'associació Promoció del Transport Públic, que parlarà dels elements més importants a tenir en compte en el disseny dels serveis de transport públic urbà.

En total seran tres els tallers que es realitzaran, on es debatran aspectes clau com la freqüència, la puntualitat, la distància entre parades, els transbordaments, la comprensió de la xarxa o el temps de trajecte, entre d'altres factors que els ciutadans considerin importants.

El primer taller, anomenat "de futur", serà el dimecres 3 de maig; el segon, de "definició del pla d'acció", serà el 31 de maig, i l'últim, "de tancament", tindrà lloc el dimecres 28 de juny. Els tres tallers seran al Centre Cívic President Macià, a la rambla de Francesc Macià, entre les cinc i les vuit del vespre.

Els tallers estan oberts a tothom, especialment a les persones que viuen a Terrassa i/o que fan servir habitualment l'autobús per desplaçar-se. Tot i que la inscripció no és obligatòria, sí que es recomana per facilitar la dinàmica de les sessions, i es pot fer a través de la web dels tallers o al telèfon 010.