Carles Feiner demana «excuses» pel missatge amenaçador a les xarxes socials

El terrassenc va ser cessat aquest dilluns com a assessor d'ERC a la Diputació de Barcelona per una publicació al seu Facebook en què parlava d'"arrencar el cap" als "fills de puta" de Societat Civil Catalana

Redacció
18 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:42h
L'inici del missatge que ha penjat Carles Feiner a les xarxes.
L'inici del missatge que ha penjat Carles Feiner a les xarxes. | C.F.
L'exassessor d'ERC a la Diputació de Barcelona Carles Feiner, que va ser cessat aquest dilluns per haver amenaçat el dirigent de Societat Civil Catalana Juan Arza, ha demanat "excuses" per un comentari que "s'ha pogut interpretar de manera amenaçadora".

Feiner ha penjat una reflexió al mateix perfil de Facebook on va aparèixer el primer missatge, ja esborrat, en què afirmava, en resposta a una piulada del fundador de SCC sobre el desarmament d'ETA, que "el que em demana el cos no és acceptable" i en què deia que "si li arrenco el cap a un d'aquests fills de puta ningú no pensi que la cosa és gratuïta".

Al seu perfil, Feiner ha explicat que "s'han estès per la xarxa un seguit d'informacions" en què es destacava la seva "suposada afició al llenguatge violent i/o a l'amenaça a les xarxes socials", una informació que, segons ell, barreja "mentides amb veritats" i que construeixen un "quadre dantesc sobre el meu comportament i intencions" inacceptable. 

Segons el ja ex-assessor d'ERC, els mitjans "han desontextualitzat" el comentari, que, "més enllà del profund desacord polític" amb SCC, s'havia d'interpretar "en sentit figurat", aclarint que ja deia explícitament que no és acceptable. Tot i això, Feiner ha demanat disculpes a "totes les persones que s'hagin pogut sentir ofeses o molestes", i ha reiterat el seu "compromís amb les formes de fer política pacífiques i democràtiques".

Feiner ha afirmat que no vol "ser obstacle ni excusa per a l'acció política de ningú", reconeixent així una part de culpa, i ha afirmat que no tornarà a fer posicionaments polítics a les xarxes socials.

No és la primera vegada, però, que Feiner protagonitza una polèmica similar. Les xarxes socials i portals propers a l'unionisme han recollit diverses piulades amb un llenguatge agressiu fetes durant els últims anys a través del compte @negredeterrassa, propietat seva i que ja ha esborrat de la xarxa.

Feiner, conegut com a "Negre" i que havia estat, també, assessor d'ERC a l'Ajuntament de Terrassa, ja havia estat objecte de denúncies per part de Plataforma per Catalunya, el 2012, i del PSC de Terrassa fa poc més d'un any. Aleshores, Isaac Albert, diputat provincial de Comerç, va defensar la seva feina.