Un documental feixista italià estrena el cicle sobre la Guerra Civil al Cinema Catalunya

El film que es projectarà es va estrenar a nivell mundial el passat novembre

Imatge del film 'I legionari italiani in Catalogna'.
Imatge del film 'I legionari italiani in Catalogna'.
Redacció
18 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:28h
El proper dimarts, 25 d’abril, tindrà lloc a dos quarts de set de la tarda la primera sessió del cicle de cinema Les imatges per a la memòria. Iconografia feixista i Guerra Civil Espanyola (2016-2019) al Cinema Catalunya de Terrassa (carrer de Sant Pere, 9). El programa està organitzat per l’Ajuntament de Terrassa, el Museu de Terrassa, el Centro di Studi sul Cinema Italiano i l’Istituto Luce Cinecittà. Compta amb la col·laboració de la Filmoteca Española i amb el suport del Cinema Catalunya.
 
Estan previstes quatre sessions gratuïtes diferents: el dimarts 25 d’abril i els dilluns 15, 22 i 29 de maig. L’aforament és limitat.

En la primera sessió, hi haurà una introducció a càrrec de Daniela Aronica, comissària del cicle i de l'exposició "Fu la Spagna! La mirada feixista sobre la Guerra Civil Espanyola" i del professor de l'ESCAC José Enrique Monterde. Tot seguit, tindrà lloc el passi de la pel·lícula i un col·loqui posterior.

El documental I legionari italiani in Catalogna, de 1939, va ser realitzat per la secció cinematogràfica del Corpo Truppe Volontarie (CTV). És l'únic que cobreix la campanya al nord de Barcelona, l'última protagonitzada pel CTV.  Les imatges són de sòlida factura i un plantejament original, potser perquè fins i tot els dos càmeres civils que integraven la secció treballaven colze a colze amb els militars. La càmera, a més, estava ubicada en la línia de foc, oferint així un catàleg més ampli de la maquinària usada en el conflicte. 

El film, un dels més aconseguits des de la Itàlia feixista sobre la Guerra Civil Espanyola, es va estrenar a nivell mundial a la Filmoteca de Catalunya el passat mes de novembre.