El Gremi de Flequers celebra la prohibició de les bosses de plàstic gratuïtes

Consideren que s'ha perdut el costum d'anar a comprar el pa amb bosses de roba i esperen que la mesura torni a conscienciar els consumidors

Redacció
12 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:44h
El Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i Comarca està convençut que l'entrada en vigor de l'obligatorietat de pagar les bosses de plàstic de nanses a tots els comerços contribuirà a la reducció dels residus plàstics.

Una de les mesures que es recull a la Llei 5/2017, de 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, és la prohibició del lliurament gratuït de bosses de caixa o de lliurament a domicili de qualsevol material plàstic, incloent el plàstic en general, el plàstic oxodegradable i el plàstic biodegradable, amb exclusió de les compostables que compleixin els requisits de la norma UNE-EN 13432 o equivalent, en els punts de venda de mercaderies o productes.

La mesura, que ha entrat en vigor a finals de març, és d’aplicació a tots els comerços de Catalunya, sigui quina sigui la seva tipologia, sempre que en vendre el producte facin servir bosses de plàstic, però afecta molt especialment a les fleques i pastisseries, ja que en els darrers anys s’ha perdut l’hàbit de portar la bossa de pa reutilitzable a sobre, incrementant notablement l’ús de la bossa de plàstic col·loquialment coneguda com a “bossa samarreta”.

Josep M. Carné, representant del Gremi, valora molt positivament la mesura, tot i que “és imprescindible acompanyar-la d’una bona campanya de divulgació per tal que tots plegats prenguem consciència que l’ús del plàstic té un alt cost per al Medi Ambient, tal i com ha previst l’ARC”.

Per part del Gremi també s’ha iniciat una campanya informativa a les fleques i pastisseries agremiades per tal que puguin informar-ne a la ciutadania a través dels seus punts de venda.