«Reformar el camp de futbol és possible!»

Article d'opinió de Miquel Puig, president del PDECat d'Ullastrell, sobre la possible reforma del camp de futbol municipal d'Ullastrell amb gespa artificial

Miquel Puig
12 d'abril del 2017
Actualitzat a les 8:47h
Recordo de ben petit haver jugat a futbol amb el Club de Futbol Ullastrell fins a l’edat dels 18 o 19 anys. Enrere queden aquells anys d’infantesa , joventut i adolescència i de genolls pelats jugant a futbol al camp de sauló de l’Ullastrell. Les hores d’entrenament, els companys i els entrenadors: recordo amb molta estima El Curro i el Lleixà, i els viatges amunt i avall amb la seva ‘furgo’ per anar a jugar els partits. La il·lusió d’estrenar unes botes noves, les famoses ‘CEJUDO’. El fred de l’hivern a les cames i el ‘linimento’ del Curro per escalfar-les, un ungüent amb una olor horrible però amb una tremenda efectivitat. L’eterna rivalitat entre el Viladecavalls i l’Ullastrell per la Festa Major. Les victòries i les derrotes i els valors que un aprèn practicant un esport en equip. Una etapa de la meva vida plena de bons records i orgullós d’haver jugat amb el club de futbol Ullastrell i de vestir el color vermell.
 
Els anys han anat passant, el futbol en general al municipi i el Club han tingut els seus alts i baixos a Ullastrell. Passant de la inactivitat del Club durant uns anys, a tornar a posar-se en marxa en plena normalitat a l’actualitat amb prop de vuitanta nens i nenes jugant a futbol i competint en diferents categories. Plena normalitat excepte que els nens i nenes segueixen jugant en el mateix camp de futbol de sauló que un servidor hi jugava quan era un infant.
 
Amb els anys hem vist com es feien algunes actuacions de millora al camp, però aquestes han sigut insuficients. És evident que el camp de futbol necessita un rentat de cara important i una actualització als nostres temps. Som dels pocs municipis sense gespa artificial.  Les instal·lacions es troben en unes condicions molt precàries que impossibiliten la pràctica del futbol en moltes ocasions. Es tracta d’una instal·lació que necessita una reforma a fons. I no només el camp en si, sinó també els seus voltants (accessos, clavegueram, etc...). Quan parlo de reformar el camp de futbol, no ho faig ni per romanticisme ni per recordar la meva infantesa, ni res que se li assembli. Ho plantejo en termes d’oportunitat per Ullastrell.
 
La millora d'aquest equipament esportiu donaria un gran impuls a la pràctica de l'esport al nostre poble i ens aportaria beneficis socials i econòmics pel municipi. Al PDeCAT estem convençuts que la reforma del Camp de Futbol municipal és una oportunitat per a Ullastrell: augmentar la massa social del Club de Futbol, gaudir d'unes instal·lacions esportives en condicions per a la pràctica del futbol i d'altres activitats esportives, augmentar els visitants a Ullastrell, ja que suposaria un reclam per les poblacions veïnes, i fins i tot els nens de l'escola se'n podria beneficiar gràcies a la seva proximitat, i fer-ho és possible.
 
Reformar el Camp de Futbol Municipal amb gespa artificial és possible! D'ençà que ens vam presentar a les eleccions municipals del 2015 amb la proposta electoral de reformar el camp de futbol amb gespa artificial, no hem parat de treballar-hi de valent: Ens hem reunit amb el Regidor d'esports i el cap del servei d'esports de l'ajuntament de Terrassa per conèixer de primera mà la seva experiència amb els clubs locals, proveïdors, normatives, etcètera. Hem mantingut una reunió a quatre bandes amb el C.F. Ullastrell, el Diputat d'esports de la Diputació de Barcelona, el Representant Territorial del Consell General de l'Esport i un servidor com a representant del PDeCAT per informar-nos de quines possibilitats econòmiques hi ha per tirar endavant aquest projecte. Ens hem reunit amb els responsables del C.F. Ullastrell en diverses ocasions. Juntament amb C.F. Ullastrell i una empresa líder del sector hem visitat el camp per valorar econòmicament la reforma amb gespa artificial.
 
Després de les hores invertides i de les reunions mantingudes amb diferents agents podem dir que reformar el camp és possible. La situació econòmica de l'Ajuntament és favorable, hi ha diferents vies de finançament al nostre abast (Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, etc.) i si hi ha voluntat política de fer-ho, és possible. Nosaltres la tenim, en aquest sentit proposarem al ple del mes d'abril aquesta reforma. Deixar clar que totes les reunions han sigut informatives i que no hem hi hem assistit en nom de ningú, ni del govern municipal, ni en nom del municipi d'Ullastrell.
 
Reformar el camp de l’Ullastrell és possible, som-hi!