El Cor Montserrat tindrà una escultura de quatre metres al Centre de Terrassa

El 26 d'abril s'inaugurarà l'obra d'Albert Novellon a la remodelada plaça de Rosa Puig

La nova junta del Cor Montserrat, reunida al despatx de l'alcalde amb les autoritats municipals.
La nova junta del Cor Montserrat, reunida al despatx de l'alcalde amb les autoritats municipals. | Ajuntament de Terrassa
Redacció
14 d'abril del 2017
El Cor Montserrat de Terrassa celebrarà ben aviat el punt culminant del seu cinquantè aniversari amb la inauguració d'una escultura a la plaça de Rosa Puig. Recentment, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat del regidor de Cultura, Jordi Flores, es va reunir amb una delegació de la nova Junta Directiva del Cor Montserrat, encapçalada pel seu president, Dídac Sánchez. La nova junta va presentar a l'alcalde el programa d'actes que l'entitat prepara per celebrar el seu 50è aniversari.

El proper dimecres 26 d'abril a les 7 de la tarda, a la plaça de Rosa Puig, al costat de l'edifici central de Correus, tindrà lloc la inauguració de l'obra escultòrica Harmonia d'Albert Novellón, que el Cor Montserrat oferirà a la ciutat com a cloenda de la commemoració del seu 50è aniversari.

L’obra, dedicada al cinquantenari del Cor Montserrat, ha estat cedida per Amics de les Arts i Joventuts Musicals i configurarà la nova adequació de la plaça Rosa Puig. Està realitzada en pedra arenisca vermella i té unes dimensions de quatre metres d'alçada i un d'amplada.

Una plaça remodelada

Les obres d'adequació de la plaça de Rosa Puig es van iniciar fa poc més d'un mes. A més de la instal·lació d'una escultura dedicada al cinquantè aniversari del Cor Montserrat, l'actuació inclou treballs de millora de l'accessibilitat a l'Escola Municipal La Llar.

A grans trets, la intervenció consisteix en l'eliminació dels diferents nivells que té la plaça en l'actualitat i, per tant, l'enderrocament d'un seguit d'esglaons. També es treuen de la plaça altres elements que poden suposar un obstacle i se substitueix la font actual per una de nova, adaptada a persones amb mobilitat reduïda.

La nova configuració de la plaça es completarà amb quatre nous arbres. El projecte d'adequació contempla la plantació d'aquests exemplars d'aurons, que tenen una càrrega simbòlica important. D'aquests arbres s'ha extret tradicionalment la fusta per a la construcció d'instruments musicals. D'aquesta manera, tant el nombre d'arbres com els elements de l'escultura fan referència a les quatre cordes vocals, un símbol íntimament lligat al cant coral.