Laia i Aleix Bou, campions d'Espanya de patinatge artístic en la modalitat de figures obligatòries

Els dos germans van pujar al capdamunt del podi en les seves respectives categories

Laia Bou i Aleix Bou, amb la seva medalla.
Laia Bou i Aleix Bou, amb la seva medalla. | CNT
Redacció
12 d'abril del 2017
El CN Terrassa va assolir dos podis en el Campionat d’Espanya de patinatge artístic en la modalitat de figures obligatòries que va celebrar-se el cap de setmana passat a Mollet del Vallès. La competició va aplegar des de la categoria infantil fins a la sènior.
 
El club va sumar dos títols en les categories júnior femení i infantil masculí, en què van imposar-se Laia Bou i Aleix Bou, respectivament. La germana gran de la nissaga va protagonitzar un duel molt interessant amb la patinadora del club amfitrió Paula Marco. Després de l’execució de la primera figura, el contrarocking exterior endavant, l’egarenca liderava la classificació.

La segona, el paràgraf doble tres enrere, va propiciar un canvi de papers, ja que Marco va situar-se per davant. Bou va recuperar el primer lloc en la tercera figura, el canvi bucle exterior enrere, i, en la quarta, el paràgraf bracket endavant, no va fer una execució del tot lluïda. Marco, que intervenia després, no va millorar l’actuació de la terrassenca i va haver de conformar-se amb la segona posició amb 137,7, a menys de tres de Bou, que va proclamar-se campiona amb 140. El bronze va correspondre a Anna Ruiz (CPA Cerdanyola), amb 130,8. Amb aquesta actuació, la patinadora del CN Terrassa s’ha guanyat l’accés a la Copa Alemanya, que se celebrarà Friburg del 24 al 27 de maig.
 
Al seu torn, el germà petit, Aleix, va protagonitzar una actuació molt regular que li va valer el títol. L’egarenc va liderar la classificació des de la primera figura, el bracket exterior endavant. Posteriorment, va executar correctament el contrarocking exterior endavant, el bucle exterior endavant i el canvi doble tres exterior endavant. Bou va sumar 111,4 punts, per davant de Miquel Cases (Club CET 10), que va fer-se amb la plata amb 100,6.