Tensió entre ultradretans i antifeixistes en ple centre de Terrassa

Una parada del grup "Democracia Nacional" ha acabat amb una suposada agressió a una noia d'ideologia contrària, i la policia ha hagut d'intervenir per evitar una batalla campal entre grups oposats

La parada de Democracia Nacional al portal de Sant Roc de Terrassa.
La parada de Democracia Nacional al portal de Sant Roc de Terrassa. | Cedida
Redacció
08 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:54h
La Policia Municipal de Terrassa ha hagut d'intervenir aquest dimecres al migdia a la plaça d'Anselm Clavé de Terrassa, a la cantonada entre la rambla d'Ègara i el portal de Sant Roc, per evitar que la tensió entre dos grups d'ideologia política oposada, que han intercanviat insults i escridassades, acabés en una baralla en ple centre de la ciutat.

Al llarg del matí d'aquest dissabte, el grup ultradretà Democracia Nacional ha muntat una parada informativa a la cantonada de la rambla d'Ègara, en què, entre d'altres, han recollit aliments "per a les famílies espanyoles". A la parada hi havia unes deu o quinze persones. Es tracta del mateix grup que va enganxar cartells islamofòbics al portal de la noia detinguda aquest dimecres al barri de Can Palet per presumptament col·laborar amb Estat Islàmic.

Segons han apuntat diversos testimonis, una noia d'ideologia contrària hauria increpat les persones que hi havia a la taula, i una d'aquestes hauria reaccionat agredint-la.

L'incident ha començat a córrer, al migdia, per les xarxes socials, i un grup de persones vinculades a moviments d'esquerra s'han concentrat a pocs metres. Els cossos policials han intervingut per evitar que la tensió entre els dos grups anés a més. 

Segons els mateixos testimonis, sobre dos quarts de dues del migdia el grup ultradretà ha retirat la seva parada i ha marxat en direcció a l'estació de FGC de la rambla. Pocs minuts més tard, els antifeixistes també han marxat del lloc.
 
 

La Policia Municipal ha fet un cordó de seguretat entre els dos grups en plena rambla d'Ègara. Foto: Cedida

 

El cartell de la Foto: Cedida