Terrassa commemora el Dia del Poble Gitano i hissarà la bandera gitana a l'Ajuntament

L'Ajuntament organitza el 8 d'abril, conjuntament amb entitats del Districte 2, activitats a la pista poliesportiva de Vilardell

Redacció
07 d'abril del 2017
El proper dissabte, la comunitat gitana de Terrassa, amb el suport de l’Ajuntament, l’Esplai Tremola i l’Associació de Veïns de Vilardell, organitzarà diversos actes amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano. La diada commemora l’aniversari del Primer Congrés Gitano Internacional (Londres, 8 d’abril de 1971), en el que es va oficialitzar la bandera gitana. Per donar un impuls més fort a la difusió de la cultura i identitat d’aquesta comunitat, l’Ajuntament hissarà per primera vegada la bandera del Poble Gitano al Raval de Montserrat durant la jornada del 8 d’abril.

Des de l’Ajuntament s’entén aquesta jornada com un dia per celebrar amb la població gitana i amb la ciutadania en general, per conèixer i recordar la història i la memòria col·lectiva del poble gitano. Una data per reivindicar l’accés del poble gitano a una ciutadania plena, a través de l’esforç col·lectiu, tot enderrocant les traves que lamentablement encara existeixen com són l’antigitanisme i la discriminació, o els prejudicis i estereotips que representen un obstacle per a la bona convivència als nostres municipis.

Activitats a la pista poliesportiva de Vilardell

Al llarg de la tarda de dissabte, s’han programat activitats per a totes les edats a la pista poliesportiva de Vilardell (carrer de la Rioja, 2) per visibilitzar la cultura i les tradicions gitanes. El Districte Jove, del Servei de Joventut i Lleure, organitza un torneig de tennis de taula, obert a tothom i sense inscripció prèvia. D’altra banda, l’Esplai Tremola, del barri Montserrat, Torre-sana i Vilardell, organitza un torneig de futbol, amb la participació dels equips juvenils de Can Jofresa, La Serreta, Maristes de Rubí, Montserrat i els joves de l’Esplai Tremola.