Presó sense fiança per la presumpta gihadista detinguda a Terrassa

Assegura que hi ha risc de fuga perquè la jove tenia previst casar-se aquest estiu al Marroc i quedar-s'hi a viure | La resolució assegura que la noia havia intentat, fa dos anys, desplaçar-se a la zona de combat controlada per l'Estat Islàmic

La jove va ser detinguda aquest dimecres a Terrassa.
La jove va ser detinguda aquest dimecres a Terrassa. | Joaquim Albalate
Redacció
07 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:58h
L'Audiència Nacional ha enviat a presó la jove detinguda aquest dimecres a Terrassa per presumpta col·laboració amb Estat Islàmic. La jutgessa que porta el cas ha considerat que hi ha risc de fuga, ja que la noia havia assegurat que tenia la intenció de marxar a viure al Marroc. A més, explica que el 2015 havia intentat marxar a la zona de combat controlada per l'organització terrorista.

La jutgessa Carmen Lamela ha ordenat que la noia, de 19 anys i nacionalitat marroquina, entri a presó provisional, comunicada i sense fiança pels delictes d'adoctrinament i/o enaltiment del terrorisme gihadista a través de les xarxes socials.

En la resolució, la magistrada explica que, d'acord amb les investigacions dels Mossos d'Esquadra i que es van allargar durant deu mesos, Youssra E. G. era la persona darrere de tres perfils de Facebook, Instagram i Youtube a través dels quals portava a terme una activitat amb contingut relacionat amb el gihadisme.

Concretament, segons Lamela, havia publicat temes relacionats amb "la necessitat de fer el gihad, l'heroïcitat dels combatents, el combat als infidels i les promeses relacionades amb el Paradís i les hurís".

De la mateixa manera, la noia hauria difós, segons el text emès per la jutgessa, publicacions en què es podien observar nens educats en la doctrina gihadista amb la intenció de convertir-los, així, en els futurs combatents, al mateix temps que "s'assegura la perdurabilitat en el temps per part de l'Estat Islàmic i la idea de rebuig a tots aquells que no combreguin amb la ideologia gihadista", així com la necessitat i justificació de fer el gihad "per sobre de qualsevol altre objectiu".

La titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3 considera que existeixen riscos de fuga, de destrucció de proves i de reiteració delictiva. Assenyala que, durant tota la investigació, la jove ha manifestat el seu desig de no quedar-se al país, així com de casar-se, el proper estiu, amb una persona que viu al Marroc, i quedar-s'hi a viure.

A més, la jutgessa assegura que el 2015 la jove detinguda a Terrassa va tenir la intenció de desplaçar-se a la zona de combat controlada per l'Estat Islàmic, "amb la intenció de formar part d'aquesta organització terrorista". De fet, fa dos anys ja se l'havia investigat per la seva relació amb la banda en una altra operació antigihadista.