VÍDEO El BiTer demostra la viabilitat d'un carril bici al carrer de la Creu Gran de Terrassa

Volen que les bicicletes puguin circular en els dos sentits del carrer entre l'Antic Poble de Sant Pere i el centre

El carril bici instal·lat pel BiTer al carrer de la Creu Gran.
El carril bici instal·lat pel BiTer al carrer de la Creu Gran. | BiTer
Redacció
07 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:13h


El carrer de la Creu Gran ha estat l'escenari, aquest dijous, d'una acció del BiTer, l'associació que promou l'ús de la bicicleta a Terrassa, per mostrar que és possible i necessari un carril bici que uneixi l'Antic Poble de Sant Pere amb el centre de la ciutat de la manera més directa possible.

Segons l'entitat, es tracta de permetre que les bicicletes puguin circular per aquest carrer en els dos sentits, i implantar un carril bici per fer-ho visible. 

El BiTer afirma que a països com a França i Bèlgica, existeix, des de fa uns anys, una norma estatal que permet, a les zones 30, que els ciclistes puguin anar en els dos sentits a tots els carrils de circulació de sentit únic per a la resta de vehicles. Aquesta mesura, ha resultat ser molt exitosa, per segura, i per promoure l’ús de la bicicleta com a vehicle preferent a les ciutats.

L'associació creu que, a mig termini, aquesta mesura es podria posar en marxa també a Terrassa, donat que la tipologia de carrers és la mateixa, començant per la futura Zona Urbana d'Atmosfera Protegida prevista al Pla de Mobilitat.

La ZUAP de Terrassa és un espai en què es recupera o dona prioritat als mitjans de transport no motoritzats per sobre dels motoritzats, assegurant, però, una bona accessibilitat de proximitat dels vehicles motoritzats en determinats casos: residents, transport col·lectiu, distribució mercaderies, etc. La de Terrassa està delimitada pel passeig del Vint-i-dos de Juliol al nord, el parc de Vallparadís a l'est, la carretera de Montcada i la de Martorell al sud i, a l'oest, pels carrers de Faraday i de Josep Trueta, a Ca n'Aurell.
  

El BiTer, instal·lant el carril bici al carrer de la Creu Gran. Foto: BiTer