Dos podis per a l'esgrima de Terrassa a Amposta

El CECT va participar a la Lliga Catalana Cadet i al Campionat de Catalunya Infantil

Redacció
06 d'abril del 2017
Equip infantil del CECT a Amposta.
Equip infantil del CECT a Amposta. | CECT
El Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa (CECT) ha assolit dos podis al Campionat de Catalunya Infantil i a la Lliga Catalana Cadet, en l'esdeveniment celebrat el passat cap de setmana. Amposta va reunir l'esgrima catalana acollint les dues competicions.
 
En categoria infantil el CECT presentava un equip molt incipient, després de l’èxit rotund de l’edició anterior, en que el club egarenc es va proclamar campió. Els infantils egarencs, Abel Colas, Eneko Calero, Pau López, Mireia Aparicio, i els alevins Arnau Sanchez, Iu-Xuwang López, van participar al Campionat de Catalunya amb encara poquíssima esgrima en el seu bagatge i amb ambició i moltes ganes d’aprendre. En la competició per equips de dissabte, van estar a punt de passar la primera eliminatòria contra l’equip de la Sala d’Armes Penedès. En aquesta ocasió, el mestre del club va confiar en Abel Colas per assumir la responsabilitat de tancar el darrer relleu, i va fer una brillant actuació, signant parcials espectaculars. Malgrat tot, per un únic tocat (45-44), l’emocionant encontre va caure del cantó dels de Sant Sadurní.
 
Diumenge, la cosa es va posar un xic més seriosa. Els tiradors terrassencs van acudir a la cita  amb molt concentrats i amb l’orgull ferit després d’una actuació per sota de les seves expectatives a l’anterior prova fa un mes a Cabrils. La consigna de l’entrenador era clara: tots els tiradors sense excepció havien de superar l’actuació de l’anterior competició. I la millora en la tensió competitiva es va notar des del primer minut. Arnau Guiteras, Adrià Gonzàlez (5è) i Josep Ashi, van signar unes poules impecables.  Adrià Gonzàlez, que amb atacs rapidíssims va fer la seva millor competició fins a la data, va haver d’eliminar el seu company d’equip Albert Sanchiz (14è) a vuitens de final, en un assalt resolt en els últims segons. Guiteras i Ashi, van progressar fins a les semifinals, on van caure respectivament contra els ampostins Arnau Cabrera i Aleix Jimenez.
 
Guiteras, en la seva eliminatòria, va fer un treball molt intens de control de la distància, i va aconseguir un grapat de valuosos tocats a la mà i a les avançades del rival. Però certs moments d’impaciència el van fer fer atacs llargs, caient a les provocacions del rival, que sempre l’enxampava amb parades i respostes. Ashi, al seu torn, va basar la seva estratègia en neutralitzar els contraatacs del rival amb preses de ferro, però la guàrdia baixa de l’Ampostí li ho dificultava.
 

Equip cadet del CECT a Amposta. Foto: CECT


Finalment, uns molt satisfactoris cinquè lloc i dos tercers llocs ex aequo permeten somiar en medalles al proper campionat de Catalunya Cadet, que tindrà lloc el proper mes de maig. Bernat Tobella (13è), Oriol Camps (28è), Eneko Calero (37è), Arnau Rufs (35è), Nil López (33è) i Pau López (38è) van completar l’expedició del Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa a Amposta.