Els Minyons de Terrassa, confirmats per la Diada de Sant Fèlix

Els malves estaran acompanyats de la Colla Vella i la Colla Joves de Valls i els Castellers de Vilafranca | La història i el compromís amb la plaça han pesat més que la temporada passada i han deixat fora la Colla Jove Xiquets de Tarragona

05 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:45h
Els Minyons de Terrassa tornaran a la Diada de Sant Fèlix.
Els Minyons de Terrassa tornaran a la Diada de Sant Fèlix. | Carla Andreu
S'ha acabat l'espera. Queden gairebé cinc mesos pel 30 d'agost, però ja se saben quines són les quatre colles que estaran a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès per la que és una de les diades castelleres principals de la temporada: Sant Fèlix. Serà el mateix cartell de l'any passat, amb la Colla Joves Xiquets de Valls, i deixant fora la Colla Jove Xiquets de Tarragona, amb la presència de la qual s'havia especulat fins a última hora. Els Minyons de Terrassa, que hi tenen una de les principals cites del calendari, també hi seran.

La presència dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa, que van fer unes temporades espectaculars i una actuació memorable per Sant Fèlix, amb dos castells de 10 descarregats i dos més de carregats.

El dubte dels administradors vilafranquins estava entre la Colla Joves Xiquets de Valls, una colla que històricament ha anat a màxims a la plaça de la Vila, com l'any passat, en què hi van carregar el 4 de 9 sense folre tot i no fer una temporada tant brillant com les altres colles grans, o la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que no és tant habitual a la diada del 30 d'agost i que el 2016 van descarregar per primera vegada castells com el 3 de 9 amb folre i pilar o el 3 de 10 amb folre i manilles.

Finalment, la història ha pesat més que la temporada passada i la Colla Joves Xiquets de Valls està entre les quatre colles escollides, en el que és el cartell més tradicional de la diada. Els vermells ja han agraït, a través de les xarxes socials, la "confiança" dels administradors vilafranquins.

Els administradors han explicat que la decisió ha estat molt complicada, amb molts factors que podrien haver decidit. "Totes les colles han transmès la il·lusió i les ganes que tenien per venir a la diada", han explicat, "i fos quina fos la decisió la diada hagués estat espectacular". "La diada de l'any passat, en què tothom va venir a totes, va ser fantàstica", ha explicat.

"El tracte que hem rebut per part de totes les colles ha estat exquisit", segons els administradors, i han explicat que "hem anat aquesta tarda a veure, en persona, la colla que s'ha quedat fora, i ho han entès perfectament", tot i les ganes que tenien els tarragonins de ser a la diada.

Bona valoració de les novetats de l'any passat

Els canvis introduits l'any passat s'han valorat molt positivament, segons el cap de plaça, Jordi Bertran, que repetirà: la dinàmica de l'actuació va ser àgil, reduint els temps morts, i es va acabar 25 minuts abans tot i el nivell dels castells vistos a plaça. Les colles, ha dit, també han valorat molt positivament l'agilitat en l'entrada a plaça, que es va fer per dos carrers diferents.

D'altra banda i com a novetat, la diada de Vigília, el 29 d'agost, també comptarà amb Bertran com a cap de plaça, amb l'objectiu d'introduir-hi, també, les millores estrenades l'any passat per Sant Fèlix. Hi participaran els Castellers i els Xicots de Vilafranca, i també la Jove, si fan castells de set abans del mes de maig.

El sorteig de la diada castellera de Sant Fèlix es farà el dilluns 21 d'agost. Serà aleshores quan es decideixi en quin ordre actuaran les quatre colles.