LGTB Terrassa, en peu de guerra contra l'anunci de la Grossa de Sant Jordi

Consideren inacceptable que només mostri el tipus de parella "heteronormativa" a l'anunci i demana visibilitzar "la pluralitat de maneres d'estimar" per Sant Jordi

L'anunci que ha aixecat el rebuig de l'associació terrassenca.
L'anunci que ha aixecat el rebuig de l'associació terrassenca. | La Grossa
Redacció
04 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:16h
L'associació LGTB Terrassa, que treballa pels drets del col·lectiu a la ciutat, ha posat el crit al cel contra l'anunci de la Grossa de Sant Jordi, que consideren discriminatori perquè només mostra un model de parella.

L'entitat ha instat a l'Àrea per a la igualtat de tracte i no discriminació de persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, depenent del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i a la consellera Dolors Bassa, a que sol·liciti la retirada de l'anunci o bé que incorpori parelles que no siguin "heteronormatives".

En un comunicat emès aquest dimarts, des de LGTB Terrassa no entenen com "després de les mostres de rebuig contra el Bus TransOdi de la Plataforma HazteOir, la Generalitat de Catalunya segueixi emetent anuncis amb un sol model de parella", i demana la incorporació de "la pluralitat de formes d’estimar que existeixen arreu del món". 

A poques setmanes de Sant Jordi, continua dient l'associació, "i davant el crit d’alerta que va llançar la llibreria Berkana de Madrid que va estar apunt de tancar, és el moment per apostar per la literatura LGTB, perquè creiem que no hi ha argument més fort que la de il·lustrar-nos mitjançant llibres". Per això, l'entitat anima "tots els col·lectius LGTB a sortir el dia de Sant Jordi amb mostres d’afecte i a regalar llibres LGTB per tal de coeducar a la ciutadania de forma conjunta".

Per últim, el col·lectiu demana a les grans llibreries "que incorporin en el seu catàleg llibres pedagògics contra la LGTBIfòbia i retirin els llibres que la promouen".

Aquest és l'anunci que ha aixecat el rebuig de l'entitat terrassenca: