Una jornada debat sobre el futur del Vapor Ros de Terrassa

Arquitectes, urbanistes i ciutadans han parlat de les possibilitats que obre per connectar el casc antic amb la plaça Nova

El Vapor Ros, al carrer del Portal Nou de Terrassa.
El Vapor Ros, al carrer del Portal Nou de Terrassa. | Joaquim Albalate
Redacció
04 d'abril del 2017
Una jornada aquest dilluns ha servit per començar a plantejar el futur de l'espai que ocupa l'antic Vapor Ros, al carrer del Portal Nou, i que és un espai clau per lligar el centre històric de la ciutat amb la zona del Vapor Gran i la plaça Nova, a més d'un possible enclau d'equipaments.

La Jornada sobre el Futur de la Conservació i Transformació del Patrimoni Industrial, que ha sumat dos tallers amb el títol "Pensem un nou Vapor Ros", s'ha desenvolupat al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. 

Al llarg de la sessió hi han participat diversos implicats, com arquitectes, tècnics i ciutadans. La jornada, que s’emmarca en l’estratègia de revitalització de l’àmbit del Vapor Gran i la plaça Nova, ha esdevingut un espai de reflexió col·lectiva amb la participació de professionals del món de l’arquitectura i de ciutadans interessats en el futur d’aquest sector, en què s’han recollit noves concepcions i idees en relació al paper que ha de jugar el Vapor Ros en el seu àmbit.
Un dels punts que han centrat els tallers ha estat la possibilitat d'instal·lar-hi el centre de cultura popular, com ha reclamat la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana.

La jornada ha estat presentada per l'arquitecta Itziar González, i ha comptat amb la participació del tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, i amb la presència de la regidora de Turisme, Rosa Maria Ribera.