Una jornada debat sobre el futur del Vapor Ros de Terrassa

Arquitectes, urbanistes i ciutadans han parlat de les possibilitats que obre per connectar el casc antic amb la plaça Nova

per Redacció, 4 d'abril de 2017 a les 08:11 |
El Vapor Ros, al carrer del Portal Nou de Terrassa. | Joaquim Albalate
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una jornada aquest dilluns ha servit per començar a plantejar el futur de l'espai que ocupa l'antic Vapor Ros, al carrer del Portal Nou, i que és un espai clau per lligar el centre històric de la ciutat amb la zona del Vapor Gran i la plaça Nova, a més d'un possible enclau d'equipaments.

La Jornada sobre el Futur de la Conservació i Transformació del Patrimoni Industrial, que ha sumat dos tallers amb el títol "Pensem un nou Vapor Ros", s'ha desenvolupat al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. 


Al llarg de la sessió hi han participat diversos implicats, com arquitectes, tècnics i ciutadans. La jornada, que s’emmarca en l’estratègia de revitalització de l’àmbit del Vapor Gran i la plaça Nova, ha esdevingut un espai de reflexió col·lectiva amb la participació de professionals del món de l’arquitectura i de ciutadans interessats en el futur d’aquest sector, en què s’han recollit noves concepcions i idees en relació al paper que ha de jugar el Vapor Ros en el seu àmbit.
Un dels punts que han centrat els tallers ha estat la possibilitat d'instal·lar-hi el centre de cultura popular, com ha reclamat la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana.


La jornada ha estat presentada per l'arquitecta Itziar González, i ha comptat amb la participació del tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, i amb la presència de la regidora de Turisme, Rosa Maria Ribera.


 

 

Participació