Convoquen una concentració divendres a Terrassa per la sanitat pública

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública commemorarà el Dia de la Salut

Redacció
03 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:17h
La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa, com a part de la Marea Blanca de Catalunya, celebrarà el Dia Mundial de la Salut, aquest divendres 7 d'abril, amb un dia de lluita contra la "mercantilització" de la sanitat, la "pressió" dels grans capitals a Europa on es preparen per "invertir i fer negoci amb el que hauria de ser un dret, un servei públic".

Segons afirma la Plataforma, "a Catalunya el govern es doblega davant el poder del lobby de la sanitat" presentant un avant-projecte de llei "que facilitarà d'una banda fer sanitat privada en els centres públics com és el cas de l'Hospital de Terrassa, o seguir amb la confusió pública i privada com la Mútua de Terrassa".

L'avant-projecte, diuen, "no solventa res de les actuals carències que viu la població", com les llistes d'espera per visita, intervenció, proves especials i l'amuntegament a urgències, "prolongant la pèrdua permanent de la qualitat assistencial". La llei tampoc solventa "la manca de transparència que permet que als diners públics se'ls perdi la pista, "gestionats" per agents privats i convertits en negoci.

Per tot plegat, la Plataforma convoca una concentració davant de l'Ajuntament de Terrassa aquest divendres a les set de la tarda. La protesta té el suport de partits com el PSC, Terrassa en Comú, ICV, EUiA, Podem o la CUP, sindicats com CCOO i associacions i entitats com el Colectivo Sin Vivienda o les associacions de veïns de Pere Parres i Poblenou - Zona Esportiva.
 

Cartell de la concentració. Foto: Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa