Milloren la xarxa de cablejat elèctric del barri de Sant Pere de Terrassa

Han substituït un cable que creuava el carrer amb pals de fusta per un de nou que va grapat a la façana

El nou cable, a la façana del carrer de la Independència.
El nou cable, a la façana del carrer de la Independència. | Endesa
Redacció
03 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:30h
Endesa ha finalitzat recentment una reforma de xarxa elèctrica de baixa tensió de Terrassa, al Vallès Occidental, amb l'objectiu d'integrar-la en l'entorn urbà i minimitzar-ne el seu impacte visual. Amb aquesta intervenció, a més, s'augmenta la qualitat del subministrament elèctric a clients del barri de Sant Pere, un dels històrics amb més superfície i població.

En concret, la companyia ha substituït 160 metres de l'habitual cablejat de baixa tensió, que consta de tres cables paral·lels, i una part de trenat antic, per un nou sistema de cable trenat que va grapat a la façana al carrer de la Independència, entre el carrer de Mossèn Pursals i el carrer Ample.

Aquest canvi representa una reducció important de les mides i de l'amplitud física de la línia. A més, aquesta reforma ha comportat la retirada de dos suports de fusta ubicats a la vorera, ja que la línia s’ha grapat a la façana i això ha permès alliberar espai de pas i reduir l'impacte visual. D'aquesta manera, s'ha aconseguit una notable millora en la integració de la infraestructura a l'entorn urbà.

A través d'aquest canvi es dota el barri de Sant Pere d'una renovada xarxa de baixa tensió, més robusta i resistent als fenomens meteorològics adversos, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d'altres elements externs.

Els treballs, que han suposat una inversió al voltant dels 6.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, reforcen la seguretat i milloren el subministrament elèctric als clients de la ciutat.
 

Aquest era l'estat dels cables fins fa poc. Foto: Endesa