Els Castellers de Terrassa celebren la Diada del Local amb castells de set i mig

Els blauturquesa han actuat al raval de Montserrat amb els Castellers de Caldes i els Tirallongues de Manresa

5 de 7 dels Castellers de Terrassa a la Diada del Local.
5 de 7 dels Castellers de Terrassa a la Diada del Local. | CdT
Redacció
03 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:02h
Els Castellers de Terrassa van celebrar aquest diumenge la Diada del Local al raval de Montserrat de la seva ciutat, en què van descarregar, de nou, tres castells de la gamma alta de set. Els blauturquesa van estar acompanyats pels Castellers de Caldes i els Tirallongues de Manresa.

La colla del carrer Pasteur va obrir les rondes de castells amb un ferm 7 de 7, el tercer de la temporada i que els permet rodar moltes peces tant de tronc com de pinya, de cara a encarar reptes superiors. A la segona ronda, els Castellers van descarregar un 5 de 7 que, tot i perdre les mides al tres, no van patir per completar-lo.

Per acabar amb les rondes de castells els blauturquesa van descarregar un 4 de 7 amb pilar, que tot i obrir-se a la descarregada, van executar correctament abans d'acabar la seva diada amb dos pilars de cinc.

Per la seva banda, els Tirallongues de Manresa van descarregar el 3 de 7 i el 4 de 7 a les dues primeres rondes, abans d'acabar amb un 5 de 6 i el pilar de 5. D'altra banda, també hi van actuar els Castellers de Caldes, que hi van descarregar el 4 de 6 amb pilar, van fer dos intents desmuntats de 3 de 6 i van acabar amb un 4 de 6, per tancar la seva diada amb un pilar de 4.

Abans de la diada, els Castellers de Terrassa van agafar forces al seu local amb el tradicional esmorzar que els blauturqueses realitzen abans de les diades importants, i les tres colles van desfilar en cercavila fins el raval de Montserrat.

Culturassa passada per aigua

Els Castellers de Terrassa van ser presents a la Culturassa, la mostra de grups de cultura popular i tradicional catalana de la seva ciutat, el dissabte al matí amb una paradeta. Tot i això, la intensa pluja que va començar a caure a la tarda va obligar a suspendre la majoria d'actes, entre els quals l'actuació castellera que hi havia prevista.

Els blauturquesa encaren un mes d'abril treballant de manera intensa per aconseguir reptes superiors de cara a continuar amb el què ha estat un bon inici de temporada. La propera cita dels terrassencs serà aquest dissabte 8 d'abril a Cornellà.