El terrassenc Sergi Cebrián, subcampió del món indoor de tir amb arc

L'arquer egarenc aconsegueix el segon lloc en la seva primera participació en un mundial

Sergi Cebrián, amb la senyera, al podi.
Sergi Cebrián, amb la senyera, al podi. | S. C.
Redacció
03 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:55h
L'arquer Sergi Cebrián ha representat Terrassa aquest cap de setmana al Campionat del Món Indoor de Tir amb Arc (WIAC), que s'ha celebrat a la terra del comte Dràcula: a Transilvània, Romania, concretament en un resort de Brasov.

Cebrián ha estat un dels quatre representants de l'estat espanyol a la competició, que ha tingut una representació molt petita comparada amb països com Sud-Àfrica, Àustria, Itàlia, Finlàndia o, sobretot, Romania, amb més de 30 arquers.

Tot i que Cebrián no tenia previst participar en aquest certamen, donada la densitat del calendari i pel fet de ser un arquer especialitzat en recorregut, finalment la medalla de plata del campionat d'Europa i la renovació del patrocini amb l'empresa terrassenca de so i llum Discmusic van esperonar-lo a formar part de la competició.

El campionat va començar a escalfar motors dimecres amb la jornada d'entrenaments oficials, que va servir a Cebrián per ajustar un arc que només havia utilitzat un dia des del passat novembre. L'adaptació va ser ràpida i l'arquer va tenir molt bones sensacions abans de començar, dijous, la competició en si.

La primera jornada va disputar-se la primera ronda, amb dues sèries de sis tandes de cinc fletxes cadascuna sobre el mateix objectiu. L'inici del terrassenc va ser immillorable, amb el primer ple del campionat (25 de 25), que li va donar tota la confiança per acabar la primera jornada primer, amb 277 punts i igualant el seu propi rècord d'Espanya. Cebrián va quedar-se a dos punts de l'italià Giovanni Genova, i a molta distància el finès Timo Leskinen va establir un rècord del món amb 290 sobre 300 punts.

El segon dia es va disputar el Flint, una modalitat amb dianes situades a diferents distàncies que afavoria l'egarenc. De fet, Cebrián i Leskinen van estar frec a frec durant tot el dia, amb el finlandès agafant avantatge a les distàncies curtes i el català recuperant-la a les llargues. Finalment, Leskinen va tornar a endur-se la victòria amb el segon rècord mundial, i Cebrián va ser segon marcant un nou rècord d'Espanya.

La gran final va arribar dissabte amb una gran afluència de públic, de nou amb el format del primer dia. Leskinen i Cebrián van disputar un bon duel durant la primera meitat de la competició, però dos errors del terrassenc a la segona part van tornar a marcar les diferències i el finlandès va revalidar el títol de campió del món obtingut el 2015 a Estònia, deixant per a l'arquer del Club Arquers Terrassa el subcampionat en el seu debut en uns Mundials.

Ara, Sergi Cebrián comença un calendari maratonià de competicions, en què cal destacar el Mundial en Bosc a Florència, a finals de juny, l'Europeu de camp, l'especialitat i el màxim objectiu del terrassenc, que es farà a Hannover a finals de juliol, i la seva possible selecció per a l'Europeu de Camp WA, que es farà a Eslovènia al setembre.
 

Cebrián, durant la competició. Foto: S. C.


Bon paper terrassenc a la Lliga Catalana de Camp

La presència de Cebrián al mundial va evitar que el terrassenc disputés la quarta i última jornada de la Lliga Catalana de Camp, de la que ha estat subcampió. Sebastià Juanola, amb un ampli marge de punts, ha fet impossible que l'egarenc revalidés el títol.

Dos nois entrenats pel flamant subcampió mundial, Ivet Santolaya i Biel López, han aconseguit proclamar-se campions en la categoria de menors de 14 anys, en la modalitat de recorbat i longbow, respectivament. El Club Arquers Terrassa ha finalitzat la lliga com a cinquè classificat, entrant per primer cop en els cinc primers.