​Castellbisbal concedirà ajuts als joves per al pagament del lloguer

És la primera vegada que l'Ajuntament impulsa una iniciativa d'aquest tipus, amb l'objectiu de facilitar l'emancipació i l'accés a un habitatge al poble

Redacció
02 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:36h
L’Ajuntament de Castellbisbal concedirà ajuts econòmics als joves del municipi que vulguin emancipar-se i que lloguin un habitatge al municipi; concretament, els donarà 150 euros mensuals durant un període màxim de 24 mesos. Al 2017, l’Ajuntament destinarà un total de 14.000 euros a aquesta iniciativa que impulsen, conjuntament, les regidories d’Habitatge i de Serveis a la Ciutadania.
 
La regidora de Serveis a la Ciutadania, Melania Solís, ha explicat que amb aquestes ajudes “és vol donar suport als joves en el moment en què vulguin independitzar-se” i ha aclarit que “s’han de veure com un primer impuls per facilitar l’emancipació”.
 
Els ajuts concedits tindran una durada màxima de dos anys, un temps que el regidor d’Habitatge, Salvador Segura, considera adequat perquè “garanteix una continuïtat més enllà del pas inicial que sempre és difícil de donar”. A més, ha mostrat el seu desig perquè siguin “una oportunitat perquè els joves no hagin de marxar del poble per motius econòmics”.
 
L’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, ha destacat que “és la primera vegada que l’Ajuntament impulsa una línia d’ajuts per a joves per al pagament del lloguer” i ha assegurat que, per a l’equip de govern, “és una prioritat la creació d’incentius destinats al lloguer per facilitar l’accés dels joves a l’habitatge i com a pas alternatiu a la propietat”.
 
La posada en marxa d’aquest programa d’ajuts es van aprovar en el Ple municipal del mes de març i va comptar amb el suport de tots els grups polítics.
 
Requisits

Podran accedir a aquests ajuts per al pagament del lloguer tots els joves d’entre 18 i 35 anys que estiguin empadronats a Castellbisbal (amb una antiguitat mínima d’un any) i que lloguin un habitatge del municipi. Per tal de no penalitzar aquelles persones que han hagut de deixar el poble per motius econòmics, laborals o d’estudis, les bases també inclouen valorar el fet que, malgrat no estar empadronat actualment, s’hi hagi estat en un període mínim de deu anys consecutius.
 
Els sol·licitants hauran de demostrar que l’habitatge pel qual demanen el lloguer és l’habitual i que no hi viuen més de tres persones. A més, no podrà tenir més de 90 metres quadrats de superfície útil i el preu del lloguer (amb totes les despeses incloses) no podrà ser superior a 900 euros.
 
L’Ajuntament, a més, ha establert uns barems per concedir aquests ajuts en funció dels ingressos dels sol·licitants i de les persones que conviuran amb ells. El termini per presentar sol·licituds s’obrirà en les pròximes setmanes.  Per a més informació, cal adreçar-se a l’Ajuntament.