Terrassa aprova un nou contracte «innovador» d'electricitat

La ciutat estrena una forma de facturació que vol ser referent per altres poblacions i que permetrà que empreses menys conegudes i més petites puguin donar el servei

31 de març del 2017
Actualitzat a les 10:25h
El ple de març de l'Ajuntament de Terrassa ha aprovat aquest dijous l'adjudicació d'un nou contracte de subministrament elèctric per als propers dos anys, amb la opció d'ampliar-lo per dos més. Un contracte que, segons el tinent d'alcalde de Serveis Generals, Alfredo Vega, és "innovador" per la nova forma de facturació que tindrà, que, a més, ha facilitat que les empreses adjudicatàries no siguin les grans companyies habituals.

Segons ha explicat Alfredo Vega, el contracte, que tindrà un cost de 8,8 milions d'euros, abandona la "tarifa plana" habitual, que incrementa els costos, per passar a un sistema diferent, menys utilitzat en aquest tipus de contractacions. 

L'Ajuntament pagarà pel consum a partir del preu de la subhasta diària, proporcionat directament per les empreses comercialitzadores que s'encarregaran de facturar aquesta energia. En necessitar menys capacitat econòmica, el nou sistema ha permès que diverses empreses petites i menys conegudes hagin pogut participar al concurs, i, de fet, les guanyadores ho són: es tracta de dues empreses catalanes, Audax Energia i Nexus Energia, que s'encarregaran de subministrar l'electricitat al consistori.

Vega ha subratllat que, entre els requisits importants, hi ha la "capacitat operativa" d'aquestes empreses perquè puguin oferir una resposta ràpida. Segons el regidor, el pla Terrassa Energia Intel·ligent pretén millorar el consum energètic i una de les accions és reduir la potència contractada. Les grans empreses, ha dit, sovint subcontracten aquestes operacions i es perd agilitat i contacte directe; les adjudicatàries, en canvi, s'han compromès a tenir personal específic i directe.

El regidor ha insistit que és un sistema que pràcticament no s'havia fet servir mai i que per una ciutat com Terrassa, que no té volum com per comprar directament l'electricitat, és una bona opció que suposarà un estalvi per la ciutat. De fet, diversos ajuntaments, ha dit Vega, s'han posat en contacte amb el consistori terrassenc per demanar informació i assessorament sobre aquest nou sistema, que també "contribueix a liberalitzar de facto el mercat".