La Generalitat adjudica la redacció del projecte de millora de la C-1415a

El document establirà les obres que s'han de dur a terme a la carretera de Terrassa a Sentmenat i que es licitaran a finals d'any

Redacció
30 de març del 2017
Actualitzat a les 18:45h
Tram de la C-1415a entre Terrassa i Castellar del Vallès.
Tram de la C-1415a entre Terrassa i Castellar del Vallès. | GSV
El departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat, aquesta setmana, la redacció del projecte constructiu per a la millora de la seguretat viària de la carretera C-1415a entre Terrassa i Sentmenat. El projecte, que té un cost de 81.000 euros, dissenyarà les diferents obres que es faran a la carretera, que també passa per Castellar del Vallès.

Les principals actuacions que es concretaran en el projecte són la renovació del paviment, la remodelació d’encreuaments i la revisió d’elements com la senyalització i les barreres de seguretat. Aquesta actuació abasta un tram de 13 quilòmetres i les obres, que es licitaran l'últim trimestre d'aquest any, comportaran una inversió estimada en 2,3 milions d’euros.
 
La carretera C-1415a pertany a la xarxa comarcal de la Generalitat i uneix Terrassa, Castellar del Vallès i Sentmenat. Té un trànsit que varia entre els 5.300 vehicles/dia entre Terrassa i Castellar del Vallès i els 6.500 entre Castellar del Vallès i Sentmenat.

El projecte que es redactarà a partir d'ara recollirà la millora del ferm, sobretot on presenti irregularitats, les barreres de seguretat i l'adeqüació dels accessos i les zones d'aparcament que ara presenten un esglaó, sempre i quan es tracti de zones vàlides per aturar-se amb seguretat.

El document també revisarà la senyalització vertical i horitzontal i estudiarà la reparació o la substitució dels junts d'estructures que es trobin deteriorats, així com dels elements de drenatge. Per últim, s'estudiarà la remodelació de cruïlles per afavorir la seguretat viària, amb una especial atenció a la intersecció amb la B-124, a Castellar del Vallès. 
 

Mapa de la C-1415a entre Terrassa i Sentmenat. Foto: Generalitat de Catalunya