L'Ajuntament de Terrassa es tornarà blau per trencar barreres per l'autisme

L'edifici consistorial serà la seu d'un acte aquest dissabte per commemorar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme

Redacció
30 de març del 2017
Actualitzat a les 14:33h
L'Ajuntament de Terrassa s'il·luminarà de blau aquest dissabte al vespre per adherir-se a la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, que té lloc cada 2 d'abril. 

El lema d'enguany és "Trenquem barreres junts per l'autisme. Fem una societat accessible".  L'objectiu és que la societat prengui consciència de les múltiples barreres amb què s'enfronten les persones amb Transtorn de l'Espectre Autista (TEA) a l'hora d'exercir els seus drets fonamentals i formar part de la comunitat, així com promoure les adaptacions de l'entorn necessàries per facilitar la seva inclusió i participació social.

L'encesa de llums s'acompanyarà d'un acte a l'atri de l'Ajuntament amb la participació de la regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Meritxell Lluís, i Maruja Rambla, regidora de Salut. Durant l'acte es llegirà un manifest conjunt del moviment associatiu estatal de l'autisme en coordinació amb el moviment associatiu europeu.

La iniciativa està promoguda a nivell local per les entitats TEAcció i TEA (Asperger) Vallès Occidental i compta amb el suport de l'Oficina de Capacitats Diverses i Accessibilitat i el servei de Salut i Comunitat de l'Ajuntament. 

Trastorn de l'Espectre Autista 

El Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) inclou una gran variabilitat de manifestacions, i afecta sobretot les competències socials i comunicatives, així com la capacitat de respondre de manera adaptativa a diferents situacions de la vida quotidiana. 

No obstant, amb els suports i adaptacions adequades, com ara l'ús de sistemes alternatius i/o augmentatius de comunicació, la millora dels sistemes de senyalització o l'anticipació i estructuració de la informació, poden superar-se moltes de les barreres existents.