El PSC de Terrassa, contra la prostitució i el tràfic de dones

Els socialistes presenten al ple d'aquest dijous una proposta perquè la ciutat s'uneixi a la Xarxa de municipis lliure del tràfic de dones i infants destinats a la prostitució

Redacció
30 de març del 2017
El Grup Municipal del PSC ha impulsat un acord de junta de portaveus en aquest ple del mes de març, per tal que Terrassa s'adhereixi a la Xarxa de municipis lliure del tràfic de dones i infants destinats a la prostitució, impulsada pel Moviment Democràtic de Dones (MDM).

“Creiem que la prostitució és una forma d'explotació i no una professió que cal reglamentar”, ha afirmat la regidora socialista de Polítiques de Gènere de Terrassa, Lluïsa Melgares, que ha afegit que “creiem que hem de dir un no rotund a l’explotació sexual, ja que aquesta és també una forma de violència vers les dones i infants que, a més, les cosifica, les transforma en objectes que es poden comprar i vendre”.

En aquesta línia, el PSC ha impulsat en el ple municipal d’aquest mes un acord de junta de portaveus per a què Terrassa s'adhereixi a la Xarxa de municipis contra el tràfic de dones i infants destinats a la prostitució, a la qual ja s'han sumat 55 municipis i diputacions i que treballa per combatre el tràfic de dones i infants per a l'explotació sexual de la qual es nodreix el negoci de la prostitució. A Espanya, unes 45.000 dones i nenes són víctimes de tràfic cada any; a Europa en són 500.000, i al món, més de tres milions.

Melgares afirma que “en cap cas es tracta d'anar contra les dones, que són les víctimes, sinó que les accions es centraran en l'eradicació de la demanda, a través de la denúncia, persecució i penalització del prostituïdor, és a dir, el client, i del proxeneta, exigint al govern estatal que estableixi de forma urgent una normativa que penalitzi la compra de persones amb finalitats de comerç sexual”.

La iniciativa d'acord impulsada pels socialistes també demana al Parlament de Catalunya que estudiï la possibilitat de derogar el Decret 17/2002, pel qual es regularitzen els locals de pública concurrència on s'exerceix la prostitució, ja que, segons ha explicat Melgares, "som de les poques comunitats autònomes on els prostíbuls i els bordells estan legalitzats".

De moment, la proposta d'acord de junta de portaveus compta amb el suport del Grup Municipal del PDECat, però els socialistes esperen que siguin molts més els grups que s'hi sumin, ja que el tràfic de persones i l’explotació sexual són dues formes de violència que vulneren els drets humans. "Cal treballar, segons els socialistes, per sensibilitzar a la població que la prostitució és igual a violència de gènere i explotació sexual de les dones i els infants", ha dit la regidora del PSC.

L'acció forma part d'un dels objectius fixats en el darrer Consell Nacional del PSC, que és impulsar des de tots els àmbits contra el tràfic de dones i infants i contra la legalització del proxenetisme. Els socialistes presenten la mateixa moció a diversos ajuntaments, aspirant a que més pobles i ciutats se sumin a aquesta Xarxa.